Kontakt

Livsviktig integration i Säffle börjar nu!

16 januari går det officiella startskottet för projektet Livsviktig integration. Projektet riktar sig mot personer som bott i Sverige kortare än fem år och omfattar kurser i livsviktig kunskap så som simning, kunskap om larmnumret, kunskap om polis och räddningstjänst och olika sidor av hur det svenska samhället fungerar som är avgörande för att lyckas med integration.

Intresset för projektet har varit stort och mottagningen mycket positiv både bland Säffles föreningar och potentiella deltagare! Redan har ca 30 personer anmält sig till de olika kurserna!

Startkonferensen inleddes med tal av kommunalråd Daniel Bäckström och projektledaren Conny Groot som bland annat presenterade alla föreningsrepresentanterna och de kommunala enheter som arrangerar kurser för projektet. Det var lektioner i simning och cykling, kurser i hjärt-lung-räddning och barnsäkerhet, idrottslag som presenterade sig, träffar för stickning och matlagning med mera.

Det är ett fantastisk initiativ! Det är beundringsvärd av projektledaren Conny Groot som har lyckats ta sin idé hela vägen fram till verklighet. Det är också inspirerande att se hur många föreningar som tagit till sig och bidrar till detta projekt, säger Birgitta Jareke som representerar Kvinnojouren Frida.

Senast uppdaterad • 2019-11-29