Bild
Kontakt

Nokalux har miljöfrågorna högt på agendan

Töcksforsbolaget Nokalux jobbar ständigt med miljöfrågorna, och genom projektet Hållbar export i Westra Wermland har man fått stöd i att strukturera upp arbetet.

Nokalux är Töcksforsbolaget som utvecklar och producerar belysningsarmaturer för den professionella marknaden i Norden. Vid anläggningen i Töcksfors arbetar över 100 anställda i bolaget som växer så det knakar. Vi tog ett snack med VD Magnus Jonsson, som berättade om företagets hållbarhetsarbete i allt från det stora - att tillverka ännu energieffektivare armaturer, till det lilla - att minimera produkternas emballage.

Magnus Jansson nokalux

Genom projektet Hållbar export i Westra Wermland har ni jobbat med en hållbarhetscoach. Vad har ni gjort?
Vi har jobbat mycket med miljöfrågorna som bolag, för oss är de ständigt närvarande och vi har ett bra koncept. Malin Thorsén har hjälpt oss att strukturera upp arbetet och nu vet vi vad vi ska jobba med för att få bästa effekt. Vi kommer också att göra en hållbarhetsanlays som bland annat besvarar frågor som hur mycket spill vi har i produktionen och hur mycket bränsle som förbrukas.

Hur viktig är den norska marknaden för ert företag?
Faktiskt inte så viktig, ännu. Vi ser en stor möjlighet att växa på den norska marknaden. Vi är Oslos närmsta armaturfabrik. Just närheten till våra kunder och vår förmåga att leverera snabbt är en av våra främsta konkurrensfördelar.

Hållbarhetscoachningen är en del av projektet Hållbar export i Westra Wermland som finansieras av Europeiska regionalfonden, Region Värmland, Westra Wermlands sparbank, Swedbank, Arvika kommun, Säffle kommun och Årjängs kommun.

rad med loggor
Kontakt
Senast uppdaterad • 2023-06-13