Bild
Kontakt

Resultatet på frågorna i Svenskt Näringslivs undersökning av det lokala företagsklimatet släpptes den 31 maj, och resultatet visar att Säffleföretagarna är nöjda med många områden, men att det finns saker att jobba med.

Det är resultatet från undersökningen, tillsammans med en statistikdel, som utgör underlaget för den rankning av företagsklimatet som släpps i slutet av semptember varje år. Säffle har klättrat till en 25 plats, och företagens nöjdhet ökar på de flesta områdena.

Sammanfattande omdömet förbättras

De svarandes sammanfattande omdöme om Säffle som ort att driva företag på, tillgången till bredband/mobiltäckning, dialog med tjänstemän och politiker, konkurrens från kommunen och upphandling är några av de punkter som sticker ut, här är Säffleföretagen betydligt nöjdare än Sverigesnittet.

Påverkan av brottslighet/otrygget

Den enda frågan som får lägre resultat än sverigesnittet är den som handlar om hur företagen upplever att man påverkas av otrygghet och brottslighet.

-Vi vet att detta är en jätteviktig fråga för näringslivet. Tillsammans med Polisen, socialtjänsten, fastighetsägare och föreningar gör vi en rejäl kraftsamling kring frågan. I sommar kommer föreningar att nattvandra, och nya resurser i form av fältarbetare kommer att finnas på plats på stan, berättar Helena Karlsson, centrumutvecklare.

 

Läs mer om företagsklimatet här!
Kontakt
  • Pia Proper

    Näringslivschef

    Kommunledningskontoret

    0533-68 10 22

    Kanaltorget 2A, Säffle

Senast uppdaterad • 2022-06-02