Bild
Kontakt

Deltävling av SM i utomhusmatlagning

Visit Värmland är tillsammans med Säffle kommun arrangörer för Värmlands deltävling av SM i utomhusmatlagning 2020. Deltävlingen arrangeras 4 september i Säffle, och finalen i Skövde den 27 september.

SM i utomhusmatlagning vill lyfta intresset för utomhusmatlagning och uteliv samt lokala råvaru- och livsmedelsproducenter som finns i området. Mästerskapet arrangerades för första gången 2016. Sedan dess har tävlingen vuxit sig större med deltävlingar över hela landet. 2019 tävlade 37 lag och cirka 100 personer deltog i de olika deltävlingarna runt om i Sverige.

Deltävlingen i Säffle kommer att arrangeras utomhus, vid det vackra området vid Stenmagasinet mellan kanalen och älven.
-Det kommer att bli ett bra och tryggt arrangemang där tävlande och publik kan hålla avstånd och följa de rådande rekommendationerna, säger Sarah Andrén, projektledare på Visit Värmland.

EVENEMANGSHELG I MATENS TECKEN
Helgen den 4-6 september blir en riktigt härlig tillställning i matens tecken, på lördagen startar nämligen den stora Skördefesten på Värmlandsnäs som brukar locka tusentals besökare. Konferencier för dagen blir Malte Hallqvist som lotsar och engagerar publiken genom tävlingen.
-Jätteroligt att Säffle får vara värdkommun för ett sådant här evenemang. Här finns ju både duktiga producenter, förädlare och kockar! säger Pia Proper, näringslivschef på Säffle kommun.

De tävlande lagen kommer att bestå av 2-3 personer som har 2,5 timmar på sig att tillaga en trerätters meny över öppen eld. De tävlande komponerar sin meny och får välja fritt utifrån råvarulistan. Råvarorna kommer från lokala livsmedelsproducenter. En jury med värmlandsbördiga profiler inom mat, turism och lokalproducerad mat kommer att kora en vinnare.

VILL DU TÄVLA?
Älskar du mat på bra, nära råvaror och tycker också den smakar bäst när du lagat den utomhus? Samla ihop ett lag på 2-3 personer och var med och tävla om en plats i finalen på Billingen Skövde. Tävlingen startar kl. 12.00 och avslutas kl. 18.00. All praktisk tävlingsinformation hittar du här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakt
 • Säffle Turistinformation

  Säffle Turistinformation

  Kommunledningskontoret

  0533-68 10 10

 • Pia Proper

  Näringslivschef

  Kommunledningskontoret

  0533-68 10 22

  Kanaltorget 2A, Säffle

Senast uppdaterad • 2020-10-12