Säfflefavoriter

Vad vill du hitta på idag? Här är Säfflebornas egen topplista över favoritplatserna i Säffle.

Säfflebornas sommarpärlor

I en undersökning frågade vi Säffles invånare var de helst tar med en vän på en utflykt. Bland de över 100 svaren var detta några av platserna som nämndes flest gånger!

Duse Udde

Hit åker många Säfflebor för att sola och bada, antingen vid den barnvänliga sandstranden eller vid klippbadet. I den gamla fyren drivs en mysig restaurang med en fantastisk vy över Vänerhavet. På campingområdet finns lekplatser, minigolfbana och andra roliga faciliteter.

Ekenäs

Längst ut på Värmlandsnäs ligger Ekenäs, det populära besöksmålet vid Vänerns strand. Här kan du hyra kajak och paddla ut på Vänern, vandra eller cykla och uppleva de vackra omgivningarna. Här finns också en familjär camping, en mysig restaurang och ett café.

Naturbyn

Sov gott högt bland trätopparna, gungas till sömns på husbåten eller bo i timrade stugor. Koppla av njut av allt det sköna runt om dig. I Naturbyn är allt du ser 100% organiskt, handbyggt, lokalt producerat och hållbart. Här finns ingen WIFI och ingen el. Du lagar din middag på öppen eld, i stenugnen eller på vedspisen.

Esters Café

Det här populära caféet i Långserud lockar såväl stora som små gäster. Här serveras lunch, fika och, kanske allra viktigast, glass i stora lass! Det finns även en barnbutik med allt ifrån böcker, leksaker, spel och massa annat kul.

Säffle kanal och Byälven

Säffle är en mysig liten 50-talsstad med många vackra byggnader och mysiga butiker och caféer, men om du frågar en Säfflebo om det vackraste området törs vi lova att hen svarar: området kring slussen, kanalen och älven. Byälvens vatten står inte bara för ett tryggt livgivande brus, båttrafik till Arvika och en vacker fond till promenadstråken utan är dessutom ett av Sveriges bästa gösvatten.

Fler besökstips