Bild
Kontakt

Turbåt i Vänern

Åk båt ut i Europas vackraste skärgård med Luröbåten. Lurö skärgård är känd långt utanför Sveriges gränser för sin vackra natur och säregna fauna. Vandra, ät gott, fika, bada njut av att bara vara. Boka övernattning för att upptäcka mer på denna fantastiska ö.

Resan till Lurö går genom tät skärgård. Vänern breder ut sig du kan se profilen av Djurö Nationalpark, längre ut passeras Aspholmen och Gunnarsholmens fyrar, då är du halvvägs till Lurö. Båten går först in i hamnen vid Stenstaka på Husön. Härifrån är det är 3 km till avgångsbryggan i Basteviken om du vill du vandra. För dig som inte vill vandra den sträckan, finns möjlighet att sitta kvar i båten och åka med till i Basteviken på själva Lurön. Här finns både längre led och kortare promenader som till klosterruinen dit är det ca 100 meter och cirka 800 meter till Stånguddens fyr. Lederna är markerade, du får även en broschyr ombord på båten med karta och information.

Missa inte museet i den gamla iskällaren vid Luröbryggan. Här finns både fiskeredskap och även verktyg och redskap från skogs- och jordbruket som användts i dom dagliga sysslorna på Lurö. Luröbåten erbjuder också övernattning i stuga med fyra bäddar, bokas i förväg. Båten till Lurö avgår från Ekenäs, Värmlandsnäs kl. 10:00. Restid till är ca.1 timma enkel väg. Båten går tillbaka från Lurö kl. 15:00. Från Säffle stad är det cirka 50 minuters bilfärd till Ekenäs. OBS! Båtturerna måste förbokas via telefon. Kontant betalning, kort eller Swish. Klicka här för mer information och priser med mera på Luröbåtens webb. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Charter före, under och efter säsong

Boka in charter med Luröbåten; till och från Lurö, Läckö, Spiken, Djurö om många fler destinationer.

På en klippa vid Vänern ligger Läckö Slott, detta fantastiska slott har en rik historia och är verkligen värt ett besök. Foto Lumamannen

Läckö slott

Chartra Luröbåten för tur över Vänern till Läckö slott Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. - det sagolika barockslottet Läckö ligger på en klippa ut i Vänern. Hit kommer många turister för att ta del av utställningar, evenemang och besöka Naturum och Viktoriahuset. Kållandsö omges på västra och norra sidan av Rackeby och Ekens vackra skärgårdar. Charter måste förbokas via telefon. 
Klicka här för information och priser med mera på Luröbåtens webb. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Djurö Nationalpark

Chartra Luröbåten för ett besök på unika Djurö Nationalpark Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Packa badkläder, picknickkorg och sköna skor för vandring runt ön. Det speciella med Djurö är att naturen är relativt opåverkad, ön ligger väldigt isolerad. Djurö skärgård består av 30-tal öar och skär, som mest beboddes öarna av fyra familjer. Huvudön, Djurö, är 155 hektar. Med sina naturhamnar är Djurö ett välkänt och attraktivt mål för det båtburna friluftslivet i Vänern. Under 1900-talet inplanterades det flera djur som till exempel kronhjort och rådjur. Idag finns endast dovhjort och hare kvar på ön. Charter måste förbokas via telefon.
Klicka här för information och priser med mera på Luröbåtens webb. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakt
  • Säffle Turistinformation

    Säffle Turistinformation

    Kommunledningskontoret

    0533-68 10 10

    Västra Storgatan 3, Säffle

Senast uppdaterad • 2022-02-02