Bild
Kontakt

Säffle stad

Staden och landsbygden. Fika och ät gott, se konst i torn, på vatten och vägg. Bo på unikt "hide away", hotell, herrgård och B&B. Campa vid pärlan Duse Udde

Sommarens utställning: Anna Lidbergs installation OKEANIDES. En visualisering av vatten genom projektioner. Verket består av en artificiell vattenyta med reflektioner av svepande moln och solljus som rör sig i intervaller i samklang med specialkomponerad musik av Jon Ekström.
Läs mer om konstnären och verketöppnas i nytt fönster
25/6 – 19/9 Utställningen öppen torsdag, fredag och lördag kl.11-15. En kortare presentation av utställningen varje dag kl. 13.
Fri entré

Vattentornet 2020

Här erbjuds ett brett utbud av lokala produkter från producenter i Säffle. Butikens utbud följer säsongerna. I Saluhallen finns café med nybryggt kaffe, matig smörgås på surdegsbröd med lokala råvaror, bulle samt kaka. Vi serverar även lunch. För nyheter och öppettider följ Säffle saluhall & Café på Facebook och webb.
https://www.facebook.com/saluhallen.saffle/länk till annan webbplats
https://www.safflesmaker.se/saffle-saluhalllänk till annan webbplats

Säffle har två saluhallar, här är en av dem

Grön Ko Café & Saluhall är ett café med vällagade rätter och goda bakverk samt en saluhall med Grönkonöt från gården Mässvik och andra närliggande gårdar. Här finns produkter från många Värmländska småskaliga producenter, Fika gott och ät varm lagad mat alla dagar med undantag för vissa högtider. För öppettider och nyheter följ Grön Ko på Facebook och webb
https://www.facebook.com/gronkosverige/länk till annan webbplats
https://www.gronko.se/länk till annan webbplats

Grön Ko Café & Saluhall

Förgyll din tid på ett unikt "Hideaway" vid Vänerns kant. Paradisets SPA ligger på en halvö i Vänern. Här kan du boka en fridfull plats för avkoppling, för dig själv eller i gemenskap med vänner. Boka boende "Lyx i små stugor", spa- behandlingar eller dopp i bubbelbadet som ligger precis intill Vänerns strand. Förbokning. Läs på webb och Facebook
https://www.paradisetsspa.com/länk till annan webbplats https://www.facebook.com/paradisetsspa/länk till annan webbplats

Paradisets spa ligger vid Vänerns strand

Vandra och cykla på de fina lederna, runt om och i området. Det finns plan för bollsport, barnvänliga sandstränder och mysiga klippor för bad. Lekplats och klätter- och klängbanor i området. Närheten till Vänern gör Duse Udde till ett paradis för alla. Ta en paus, stanna en natt på campingen, spela minigolf, hyr trampbåt, ta ett dopp och unna dig en bit god mat på restaurangen.
https://www.campingparlor.se/duse-udde-campinglänk till annan webbplats https://www.facebook.com/duseudde/länk till annan webbplats

Välkommen till Duse Udde camping

Säffle simhalls familjedag

Tema vatten 9 juli kl 10:00-16:00
Märkestagning – Lekar – Tävlingar – DJ
Vinn GULDPÅSEN som b.la. innehåller fribiljetter till simhallen, simglasögon och minigolf för familjen. Chans till fler vinster finns!
Personal från Säffle simhall på plats!

Säffle simhalls livräddningsdag

Tema Livräddning 10 juli kl 13:00-17:30
Testa på livräddning – Livräddningstävlingar – Fyspass i vatten
Vinn GULDPÅSEN som b.la. innehåller 10-kort till Säffle simhall, simglasögon och minigolf för familjen. Chans till fler vinster finns!
Personal från Säffle simhall på plats!

Välkommen till Duse Udde camping

Fyren hjälpte Vänerns båtliv en gång i tiden, numera har delar av fyren har byggts om till en fantastiskt mysig restaurang. Här finns en härlig uteservering, luncha, ät en god middag eller ta en kopp kaffe på uteserveringen med magnifik utsikt över Vänerns böljande blå vatten. Bordsbokning! För tider för att boka bord och öppettider för restaurangen se webbsida https://www.campingparlor.se/duse-udde-camping/mat/restaurang-fyren/länk till annan webbplats 

I fyren är det nu en populär restaurang

Fika på anrika Holgers Konditori. Detta café är verkligen värt ett besök, inte bara för det goda, här finns orginalinredning från 50-talet kvar. I konditoriet finns mycket gott; kaffe, varm choklad, dricka, glass, smörgåsar, smörgåstårtor, tårtor, kaffebröd, matbröd, konditorivaror. Allt som bakas hos Holgers tillagas i den 80 år gamla stenugnen. Utsökta bakverk tillverkas, allt efter årstider, högtidsdagar, andra speciella dagar så håll dig uppdaterad vad som bjuds för dagen. Sommartid finns en stor uteservering.
http://holgerskonditori.se/länk till annan webbplats
https://www.facebook.com/Holgers-Konditori-465429980201560/länk till annan webbplats

Fika gott på Holgers

Kanalcaféet är ett charmigt café med utmärkt service och ett läge precis intill Säffle kanal. Njut av en kopp kaffe med goda bakverk, eller något matigare som en god räksmörgås eller lunch. Det finns flera set med utemöbler i trädgården med vacker utsikt över kanalen. Följ Kanalcaféet på Facebook för uppdaterade öppettider och nyheter.
https://www.facebook.com/Kanalcaf%C3%A9et-i-S%C3%A4ffle-506267526213734/länk till annan webbplats

Fika i vacker miljö vid Säffle kanal

Den pampiga ek- allén välkomnar dig in till herrgården. Krokstad Herrgård är med i White Guide. Boka middag för dig och dina vänner eller familjen. A la carte med luftig dukning och uteservering med kvällssol. För en extra upplevelse, boka det populära paketet Cookalong, där du tillsammans med kockar tillagar och förbereder kvällens middag. Sov gott i klassiskt inredda rum, vakna till solsken och fågelsång. Alltid öppet, oavsett det gäller frukost, lunch eller middag. Vill ni garanterat ha ett bord rekommenderar vi bordsbokning på 0533-691080 alt. Info@krokstadherrgard.se, men har ni vägarna förbi så är ni självklart också välkomna att kika in.
http://krokstadherrgard.se/länk till annan webbplats
https://www.facebook.com/krokstadherrgard.se/länk till annan webbplats

Välkommen till Krokstad Herrgård
Kontakt
  • Säffle Turistinformation

    Säffle turistbyrå

    Kommunledningskontoret

    0533-68 10 10

    Västra Storgatan 3, Säffle

Senast uppdaterad • 2020-07-02