Bild
Kontakt

Nysäter

Gillberga är en trakt med gamla anor, besök Vikingacentret och se fynd från förr. Populär gästhamn där många stannar en natt för att vandra och cykla i trakten

Flytta tusen år tillbaka i tiden, se gatu- och hemmiljöer, olika hantverk och hantverksutrustning och fler utställningar. Caféet är öppet med enklare fika, sittplatser utomhus med vy utöver Byälven. Öppet från 2 juni till 29 augusti. Guidade visningar vid centret och ner till vikingabyn varje fredag och lördag för grupper upp till 5 personer. Arrangemang under sommaren som sagovandring, tipspromenad, begränsat till högst 50 personer. Entréavgift till utställningarna och vid arrangemang. 
För nyheter och information se webb och Facebook http://www.vikingaleden.se/ Länk till annan webbplats. https://www.facebook.com/vikingaleden Länk till annan webbplats.

Välkommen till Värmlands Vikingacenter

På två hjul kommer du långt. Du kan cykla av praktiska skäl, av miljömässiga, för träningens skull eller bara för att det är så fruktansvärt kul! Hyr mountainbikes och ta en tur i vackra Gillberga med omnejd. Tips på cykelleder finns på webben. Här har du både lättare och mer krävande turer. Om du vill veta mer och få tips för just din tur, kontakta Nysäters Cyklar. https://www.nysaterscyklar.se/sv/ Länk till annan webbplats.
https://www.facebook.com/NysatersCyklar/ Länk till annan webbplats.

Hyr en cykel och ge dig ut på landsbygden

Välsorterad butik i två plan, med massor av glas, porslin, möbler och annat till ditt hem. Här finns även nya varor från bla Klockargårdens i Norberg, doftljus och tvålar, samt krukor och ytterfoder ifrån Simply Scandinavia. Vill du besöka och kanske i förväg se vad som finns se öppettider och sortiment på webben http://nysaters.se/ Länk till annan webbplats.
Följ gärna på Facebook för nyheter och uppdateringar.
https://www.facebook.com/nysaters.se/ Länk till annan webbplats.

Hos Nysäters Hem & Antikt kan du köpa vackra och unika inredningsdetaljer till ditt hem

Här hittar du Emil, Putte, Reka och North Blue. Odlade blåbär, större än våra svenska vilt växande sorter och annorlunda i smaken. Det går fort och är roligt att plocka ihop några liter och de är väldigt smidiga att styckfrysa. Säsongen startar den 5 augusti och har öppet till september. För all information se webb https://www.gillbergabar.se/ Länk till annan webbplats.
Följ gärna på Facebook för nyheter och uppdateringar
https://www.facebook.com/gillbergabar/ Länk till annan webbplats.

I augusti börjar blåbärssäsongen hos Gillberga Bär

Välkommen till von Echstedtska gården; gården med landets vackraste utedass, med takmålningar. Njut av gott kaffe på tunet, av träd-, apel- och örtgården. Från och med den 15 juli till 30 augusti är gården och caféet är öppet onsdag - söndag. Visning från trappan onsdag - söndag. Max 10 personer i mangårdsbyggnaden samtidigt. Fri entré. Se webb för öppettider, nyheter och uppdateringar i sommar https://varmlandsmuseum.se/vonechstedtska/ Länk till annan webbplats.

På Värmlands museums webb kan du även ladda ner mobil guide för att få veta mer om von Echstedtska gården:
https://varmlandsmuseum.se/mobila-guider/

Välkommen till vackra von Echstedtska gården!
Kontakt
  • Säffle Turistinformation

    Säffle Turistinformation

    Kommunledningskontoret

    0533-68 10 10

    Västra Storgatan 3, Säffle

Senast uppdaterad • 2020-08-26