Bild
Kontakt

Lurö

Vandra, ät gott, upplev rofylld stillsamhet, magiska solnedgångar, stjärnklara nätter efter en dags aktiviteter på Lurö

Följ med ut i en av Europas vackraste skärgård! Åk ut på en dagstur eller övernatta. Ät och fika gott, här serveras det allt från smörstekt gös till hamburgare. Servering i trevlig inomhus och utemiljö med utsikt över Vänern. Glöm inte bort, för att vara säker på att få plats på båten så måste ni boka i förväg på telefon 072 222 84 82, begränsat antal platser per tur. För priser, tider, uppdateringar och mer information läs på webb och Facebook.
http://www.lurobaten.se/ Länk till annan webbplats.
https://www.facebook.com/Lur%C3%B6b%C3%A5ten-och-Lur%C3%B6bryggan-Restaurang-Caf%C3%A9-1652999348270088/ Länk till annan webbplats.

Åk till Lurö med båt

Unna dig en unik upplevelse i ett paradis där vattnet möter himlen. Med vackra vandringsleder, stränder och fascinerande historik är Lurö är den givna platsen för din semesterresa. Boka övernattning och upplev både solnedgångar och rofylld stillsamhet efter en dags aktiviteter. På Lurö Krog äter du god mat, rätter av lokala produkter. Under säsong kan frukostbuffé, lunch och middag beställas. Nytt för i år, 2020, är att det finns en vågbrytare i hamnen vilket vädersäkrar den och utökar hamnen med 10 platser. För nyheter, information, bokning se webb och Facebook eller ring på 070-5216733.
http://www.lurogast.se/  Länk till annan webbplats.
https://www.facebook.com/Lur%C3%B6-G%C3%A4sth%C3%A4rb%C3%A4rge-Krog-211952962179718/ Länk till annan webbplats.

Njut av god mat i skärgårdsmiljö

I anslutning till Luröbryggan lagrades förr i tiden is, som togs upp under vintern och lades under ett tjockt lager av spån, för att under resten av året användas för att kyla fisk och matvaror. Idag är det ett gårdsmuséum med mycket intressant att läsa och se som gamla fiskeredskap, verktyg och redskap från skogs- och jordbruket m.m. som användes i dom dagliga sysslorna på Lurö.

Besök Iskällaren - Lurö Gårdsmuseum

Lurö har varit bebodd sedan järnåldern, och odling har ägt rum fram till mitten av 1950-talet. Ön har en unik och intressant historik till exempel stannade munkar till för vila på sin pilgrimsfärd till Trondheim. Fyren på ön, Stånguddens fyr som byggdes 1864, är numera automatiserad och tagen ur bruk. På ön finns kor och får samt rådjur och älgar som simmat över. Luröskärgårdens Natur- och Kulturförening är en ideell förening som aktivt arbetar för att bevara det rika kuturarvet och naturvärden i Lurö och Millesviks skärgård. Läs mer på webben http://www.luronok.se/ Länk till annan webbplats.

Gammalt ankare på Lurö
Kontakt
  • Säffle Turistinformation

    Säffle Turistinformation

    Kommunledningskontoret

    0533-68 10 10

    Västra Storgatan 3, Säffle

Senast uppdaterad • 2020-08-06