Bild
Kontakt

Långserud

Välkommen till en levande landsbygd! God mat, oslagbar fika, vackert till hemmet och trädgården, unikt boende, nära naturupplevelser, ja här finns allt !


Njut av god fika. Här kan du välja mellan härliga bakverk, matiga smörgåsar, glass i stora lass och lunch. Ingen bordsbokning. Inne- och uteservering. Försäljning av massor av härliga perenner, ettåriga växter, börplantor och annat till din trädgård. Betalnig för detta är vid tälten. För öppettider och aktuella erbjudande se webb och Facebook
https://www.esterscafe.se/ Länk till annan webbplats.
https://www.facebook.com/esterscafe/ Länk till annan webbplats.

Läckra bakelser till kaffet är aldrig fel, du hittar dem på Esters Café

Älskar du bruksmiljöer? Då har du kommit rätt. I denna fantastiska miljö har fler verksamheter öppnat för besökare. Det är ett levande besöks- och företagsområde med tillverkning och försäljning. Wiksfors Bruk överraskar hela tiden! För öppettider till alla verksamheter se här! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Här finner du:

Balder Design

Söker du något unikt, att ge bort eller det perfekta föremålet till ditt hem, gör ett besök på Balders Antik & Design! Möbler, alla saker och ting är noga utvalda, alla har själ, historia och kvalité. Det är en upplevelse att gå runt och titta på allt i butiken, möbler, porslin, tavlor m.m.
www.balderdesign.com Länk till annan webbplats.
https://www.facebook.com/balderantikochdesign/ Länk till annan webbplats.

Bruket Interiör

Butiken för dig som älskar inredning! Blanda nytt med gammalt och låt din personligheten får ta plats. Nya och vintagevaror. Under sommaren utökas öppettiderna, du hittar alltid aktuella öppettider här: http://bruketinterior.se/ Länk till annan webbplats.
https://www.facebook.com/Bruketinterior.se/ Länk till annan webbplats.

Träskulptör Lotta Boholm Wall

Lotta Boholm Wall. Lotta är en av hyresgästerna på Wiksfors Bruk. I sin verkstadslokal bedriver hon sin konstnärlig verksamhet. Det är här skulpturerna växer fram, först på ritbordet sedan ur de stora trästockarna. Det kommer framförallt bli två stycken 15 meters snidade pålar som en hyllning till pigans och drängens liv. Workshops under sommaren. Guidade visningar och workshop i träsnideri för barn och vuxna under sommaren bokas via mail. Läs mer på webben. Länk till annan webbplats.

Wedbränt

Restaurang som serverar vedugnslagad pizza. Denna pizzeria i bruksmiljö liknar ingen annan och har blivit otroligt populär. Degen tar fort slut så var ute i god tid för att få njuta av ”wedbränt bröd med lite ost”. Oftast öppet lördagar, ibland även söndagar. Håll dig uppdaterad - https://www.instagram.com/wedbrant/ Länk till annan webbplats.

Wiksfors Bruksbutik

Älskar du lokalt hantverk från Värmland så är detta rätt butik för dig, handla användbara bruksföremål och vackra saker till ditt hem som Klässbols linnehanddukar. Här kan du också köpa loklaproducerade skafferivaror, olja, honung, sylt och mer. Miljövänliga varor till kök, tvätt som linsåpa bland mycket annat. Under sommaren utökas öppettiderna. För nyheter och uppdateringar se https://www.instagram.com/wiksforsbruksbutik/ Länk till annan webbplats.

Wiksforsmagazinet


Café som serverar både söta och matiga våfflor. Butik med kläder och vackra ting för din inredning.
https://www.instagram.com/wiksforsmagazinet/ Länk till annan webbplats.

Välkommen till Wiksfors Bruk. Här ser du interiörbild från Wiksfors Bruksbutik

Naturbyn - ett unikt boende!
Gömd bland tunga granar vid en stillsam vik i sjön Eldan ligger denna unika stugby. Njut av stillheten. Sov gott högt bland trätopparna, gunga till sömns på vattnet på husbåten eller bo i timrade fyrbäddsstugor. Koppla av njut av allt det sköna runt om dig, vattnet, skogen, växter och djur. Laga mat på en öppen eld, bada i vedeldad badtunna, ta ett uppfriskande dopp i sjön. Naturbyn bryr sig om mänsklighet och natur, allt du ser och berör är 100% organiskt, handbyggt, lokalt producerat och hållbart! Ingen WIFI, ingen el!
https://www.naturbyn.se/ Länk till annan webbplats.
https://www.facebook.com/naturbyn/  Länk till annan webbplats.
Boka redan idag!  Länk till annan webbplats.https://www.naturbyn.se/book-now Länk till annan webbplats. 

I Naturbyn finns stugor, trädhus, en husbåt, bastu med mera. Här kan du koppla av och njuta av allt som naturen erbjuder.

Välkommen till ladan där Långserud Loppmarknad finns med mängder av roliga, underliga och underbar "loppor". Stor och billig loppis där 30% av inkomsten går till Barncancerfonden. Varierande öppetider. Håll dig uppdaterad när loppisen är öppen och följ gärna Långserud Loppmarknad för uppdateringar! https://www.facebook.com/Langserudsloppmarknad/ Länk till annan webbplats.

Välkommen till en levande landsbygd- Långserud

Vandra i fin natur i Lönnskogsbygden. Lederna ger naturupplevelser i både stort och smått, utsiktspunkter med vyer över blånande berg och trolsk gammelskog. Du kan välja mellan lätta leder till mer krävande leder, alla är lika välskötta. I närheten av Elofsbyn Lägergård finns en översiktskarta över vandringslederna i området inklusive naturreservaten. Lönnskog ligger nära Glaskogen Naturreservat. Här finns mer information och kartor Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kolarkojan i Lönnskog
Kontakt
  • Säffle Turistinformation

    Säffle Turistinformation

    Kommunledningskontoret

    0533-68 10 10

    Västra Storgatan 3, Säffle

Senast uppdaterad • 2020-08-17