Härliga hemestertips!

Upptäck vad som finns i din närhet eller kom hit och upplev Säffle i sommar! Fika gott, ät god mat till vyer över Vänern, hitta den unika detaljen till ditt hem, få en wow-upplevelse. Här presenterar vi platser som har det där lilla extra!

Långserud

Välkommen till en levande landsbygd! God mat, oslagbar fika, vackert till hemmet och trädgården, unikt boende, nära naturupplevelser, ja här finns allt

Ekenäs

Längst ut på Värmlandsnäs ligger Ekenäs, det populära besöksmålet vid Vänerns strand. Bo, ät gott, vandra, hyr cykel och kajak vid Vänern.

Nysäter

Gillberga är en trakt med gamla anor, besök Vikingacentret och se fynd från förr. Populär gästhamn där många stannar en natt för att vandra och cykla i trakten

Lurö

Vandra, ät gott, upplev rofylld stillsamhet, magiska solnedgångar, stjärnklara nätter efter en dags aktiviteter på Lurö

Säffle stad

Staden och landsbygden. Fika och ät gott, se konst i torn, på vatten och vägg. Bo på unikt "hide away", hotell, herrgård, B&B och campa vid pärlan Duse Udde

Svanskog

Upplevelser på vatten och dressin. I Svanskog hittar du idylliska skogssjöar och trolska skogar, industri- och järnvägshistoria.

Mer att upptäcka!

Bada

I Säffle finns många badmöjligheter, att bada i Säffle simhall är en höjdare! Vill du bada i sjöar och Vänern finns det många fina badplatser med idylliskt vackra klippor, barnvänliga sandstränder och fler badplatser har badbryggor, hopptorn och plattformar. Ta ett svalkande dopp i sjö eller Vänern, sola och bada tills solen går ned.

Simhall

Besök Säffles nya simhall - en av de modernaste i Sverige. Här hittar du en 50-metersbassäng, relaxavdelning, varmpool och mycker mer.

Vattentornet

Säffles gamla vattentorn är sedan 2016 en välbesökt konsthall och även en plats för musik, poesi och skaparverkstad.

Fiska

I Säffle finns rika fiskevatten, prova din fiskelycka! Fiska i stora sjösystem, i Vänern eller i stadsmiljö. Mitt i Säffle centrum finns ett av Sveriges bästa fiskevatten för gös.