Fotot är tagen i Naturbyn utöver den spegelblanka sjön där den timrade husbåten ligger. Foto av Christan Gård
Kontakt

Unika boenden

Bo i trädkoja i trädtopp, på husbåt eller stugor i Naturbyn. Upplev naturens tystnad - här finns inget wifi eller el. Vid Vänerns kant ligger Paradisets SPA ett s.k. hideaway med stugor nära vattnet. Mitt i Vänern ligger Lurö Gästhärbärge, övernatta och upplev magiska solnedgångar och stjärnklara nätter. Bo på RelaxRanch i induviduellt inredda stugor med med närhet till Vänern. Sov gott på Hotel Vildmarken där lugnet råder.

Foto på en timrad stuga som sitter högt upp bland träden med altan för utsikt över sjön Eldan. Denna kallas Gökboet här kan du sova gott till suset bland trädtopparna.

Naturbyn - ett unikt boende! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vill du bo i trätopp, på husbåt eller föredrar du stuga på fast mark? Boka in en eller flera nätter i denna naturliga, ekologiska, fantastiska miljö. Njut av stillheten! Sov gott högt bland trätopparna, gungas till sömns på husbåten eller bo i timrade fyrbäddsstugor. Varva ner, se allt det sköna runt om dig, vattnet, skogen, växter och djur. Naturbyn bryr sig om mänsklighet och natur, allt du ser och berör är 100% organiskt, handbyggt, lokalproducerat och hållbart! Ingen WIFI, ingen el!
För information och bokning se webb. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.  Följ Naturbyn på Instagram Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fotot från Paradisets SPA är taget inifrån från stora huset ut mot soldäck med stolar och Vänerns vatten. Här kan du sitta och koppla av för dig själv eller i gemenskap med vänner.

Paradisets Spa & Konferens Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ett unikt hideaway på en ö i Vänern med landförbindelse. Bo i stilrent inredda stugor, bara några meter från eller direkt vid Vänern. Boka in fridfull avkoppling, för dig själv eller i gemenskap med vänner. Konceptet riktar sig främst till dig som vill ta hand om dig själv. Du har tillgång till ett boende med komplett kök och kan därmed ta med egen mat och dryck. Frukostbricka kan erbjudas. Är ni är ett sällskap kan lunch, två- eller trerätters bokas, ta kontakt med Paradisets Spa. Endast tidsbokning! För mer information, pris m.m. se webbsida här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Foto av en man och kvinna som är på väg fram till en röd stuga som en gång var sjöbod. Bo i fyr, stugor eller just sjöboden och njut av skärgårdens lugn på Lurö Gästhärbärge.

Lurö Gästhärbärge & Krog Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Här hittar du ett paradis för själen. Boka övernattning och upplev magiska solnedgångar, stjärnklara nätter med rofylld stillsamhet efter en dags aktiviteter. Bo i fyr, stugor eller sjöbod , njut av skärgårdens lugn, långt från det dagliga livet. På Lurö Krog äter du gott, rätter av lokala produkter serveras som fisk från Vänern, svamp, grönsaker från Lurö. Gör något extra, hyr bastuflotten "Mysingen" med vedeldad bastu, badtunna och grillkåta med pentry för enkel matlagning.
För mer information se webb.  Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.   Se även Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Boende med närhet till Vänern på RelaxRanch. Bo i Björn- eller Älghuset, Vargstugan eller Murmeldjurstugan. Upplev ett äventyr, boka en båttur med guide och övernatta under öppen himmel på en ö i Vänern.

   RelaxRanch Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Bo i charmiga och personligt inredda stugor, 3 km från Ekenäs gästhamn. Omgivna av skog, hittar du fem stugor, var och en med individuell inredning och sin egen charm för familjen, förälskade par eller naturälskare. Upplev ett äventyr, boka en båttur och övernatta under öppen himmel på en ö i Vänern eller ta en fisketur med guide.
Aktivteteter för både stora och små i spelladan. Allt detta och mer gör RelaxRanch till en plats där alla känner sig lyckliga och har skoj.
För mer information klicka på länken här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Foto på Finnsjön taget från Hotell Vildmarken, det syns en liten bit av altanen vid boendet. Här har du nära till bad och naturupplevelser, det finns flera vandringsleder och naturreservat i närområdet.

Hotell Vildmarken Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Hotell Vildmarken ligger vackert vid Finnsjön bara 15 minuter från E18. Här hittar du lugnet och stillheten, med skogen och sjön som närmaste grannar. Vandringsstigar runt hotellet, fler vandringsleder finns i närområdet som i Lönnskog och Glaskogens naturreservat. Även kanotleder och fiske i många olika sjöar och flera golfbanor. Inte långt härifrån finns besöksmål som Wiksfors bruk och i Nysäter Värmlands Vikingacenter. Semesterlägenheter med självhushåll, rum med hotellstandard. Eget kök för självhushåll. Läs mer och boka på webbplats hotellvildmarken.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakt
  • Säffle Turistinformation

    Säffle Turistinformation

    Kommunledningskontoret

    0533-68 10 10

    Västra Storgatan 3, Säffle

Senast uppdaterad • 2022-09-02