Bild
Kontakt

Glaskogens Naturreservat

En total naturupplevelse i en stilla och rofylld miljö. Upplev det 28 000 ha stora vildmarksområdet med slingrande vattendrag, stora och små sjöar samt vidsträckta skogar.

Här hittar du milslånga och kortare vandringleder med vindskydd och även övernattningsstugor. Det är över 300 km vandringsleder i varierande svårighetsgrad. Glaskogskortet är din biljett till naturreservatet för att få använda serviceanläggningar som finns till exempel grillplatser, ved, toaletter med mera. Pengarna går direkt till skötsel av området. Du kan köpa kortet online och få det via epost eller via vanligt brev, här hittar du onlinebokningen! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Du kan också köpa kortet hos oss på Säffle Turistinformation. Notera att kort måste dateras hos oss. Glaskogskarta kan du köpa både online och hos oss.

I reservatet finns också fina möjligheter till fiske. Fiskekortet gäller i ett 80-tal sjöar och tjärnar i och omkring naturreservat. Läs mer om fisket och regler på Glaskogens webbsida. Fiskekortet köper du online Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.eller hos oss på säffle Turistinformation. Paddla kanot, ta en kort tur, en heldag eller kanske några dagar med övernattning. Den vackra naturen och de rena sjöarna är ett imponerande inslag i varje tur. Cykla på små grusvägarna som ringlar sig utefter sjöarna eller i skog med möjligheter att se vilda djur. Du får inte cykla på vandringslederna så kontakta Infocenter i Lenungshammar Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för tips. Du kan även hyra mountainbike på Infocentret här.
Läs mer på Glaskogens webb Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakt
  • Säffle Turistinformation

    Säffle Turistinformation

    Kommunledningskontoret

    0533-68 10 10

    Västra Storgatan 3, Säffle

Senast uppdaterad • 2022-05-06