I Tegnérområdet finns fina leder för vandring, promenad och aktivitet. Ta med familj, vänner och unga på aktivitetsrunda.
Kontakt

För barn & ungdomar

Ta med familjen eller vänner på aktivitetsrunda som passar för både barn och vuxna. En kul aktivitet med roliga utmaningar att göra tillsammans. Testa dina kunskaper, gå på digital Quiz eller på led med lek, lär och kluriga frågor.

Aktivitetsrunda vid Tegnér

Vill du göra roliga utmaningar, träna efter dina förutsättningar och ta del av intressanta fakta och aktuell forskning. Längs 1, 5 km slingan i Tegnérområdet finns 12 olika skyltar där du kan träna och utföra fysiska övningar. Varje skylt beskriver en rörelse eller en utmaning som ska utföras. På skyltarna finns det QR – koder genom att dessa kommer du åt filer med film – och ljudinspelningar. Det är även ett bra sätt om övningen är svår att förstå. Det finns mer att läsa, fördjupad information, spännande forskning och intressanta fakta, att ta del av. Du kan också besöka webbsidan www.traningilivet.se Länk till annan webbplats.

Vandra. Led med lek, lär och klura på Duse Udde Länk till annan webbplats.

Ta med hela familjen och gå på spännande promenad. Längs vandringsleden kommer du hitta kluriga frågor, lek-, lärande-, pyssel & knåp- skyltar. Vem har ätit på kotten? Vilken fisk blir störst? Start vid ledtavla vid servicehuset på campingen. Leden har blå färgmarkering. Se upp! Du passerar en trafikerad väg två gånger, första gången är strax efter startskylten. Leden passar äldre barn från sex år och uppåt. Leden är 3,8 km lång och vindlar sig iväg över spänger, upp- och nedför berg. På vissa ställen, där det är brant, där finns det liknande trappor. Leden avslutas vid väg nära campingområdet.

GPS-Quiz

Välkommen ut och quiza! I Säffle stad, Furuskogsparken, på Duse Udde eller vid Ekenäs. Quizet pågår från maj till september.
För att delta i ett digitalt quiz beger du dig till platsen du vill quiza på och skriver in www.play.gpsquiz.com i webbläsaren på mobiltelefonen, eller letar upp en QR-kod att scanna.

Säffle stad

I Säffle stad startar quizen vid biblioteket - det finns en affisch på fönstret till vänster om entrén till biblioteket med information. Promenaden tar ca 40 min i promenadtempo. Detta Quiz ligger vilande just nu fram till våren.

Furskogsparken

I Furuskogsparken finns det quiz med barnanpassade frågor. Promenaden går runt i parken. När du hittat och svarat på fråga 1 får du upp vart fråga 2 är. Det finns även skyltar med information på plats. Detta quiz byts ut varje månad.

Duse

Vid Duse Udde finns ett quiz ett för för barn och ett för vuxna. Båda startar och slutar vid receptionen på campingen. Quizen är längs den blåa leden på 3,8 kilometer. Detta quiz finns tillgängligt från maj till och med sista september.

Ekenäs

På Ekenäs finns ett quiz för barn och ett för vuxna. Båda startar vid informationskuren intill parkeringen och slutar på utsiktsplatsen vid Sohuvudsudden. Detta quiz finns tillgängligt från maj till och med sista september.

Kontakt
  • Säffle Turistinformation

    Säffle Turistinformation

    Kommunledningskontoret

    0533-68 10 10

    Västra Storgatan 3, Säffle

Senast uppdaterad • 2022-02-24