Unionsleden är 350 km lång och sträcker sig från norska Moss i väster till Karlstad i öster. Den svenska sträckan är dessutom Sveriges 4:e nationella cykelled.
Kontakt

Unionsleden Moss - Karlstad

Cykla i två länder i ett område rikt på naturnära upplevelser längs 350 km. Leden är uppdelad i 7 etapper.

Unionsleden Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är 350 km lång och sträcker sig från norska Moss i väster till Karlstad i öster. Den svenska sträckan är dessutom Sveriges 4:e nationella cykelled. Unionsledens sträckor går i vackra omväxlande landskap, genom byar, djupa skogar och längs någon av alla våra sjöar. Du finner sevärdheter, som knyter an till historien, och mycket annat som. konstgallerier, whiskydestilleri, gårdsbutiker och vackra slussmiljöer etc. Vill du ha omväxling till cykelsadeln finns många naturnära aktiviteter som båtturer, paddling och vandring med mera. Längs leden kan du bo på hotell, herrgård, stugor, camping eller B&B.

Här hittar du direkt Säffles del av leden, etapp 6 Edsleskog - Borgvik 60 km. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

OBS! Pandemin gör att det i nuläget inte är möjligt att cykla över gränsen. Förutsättningarna kan komma att ändras, håll koll på myndigheternas information. Tänk på att utbudet och avståndet mellan service som butiker, möjlighet till fika och mat varierar. Ibland kan medhavd picknick vara ett bra alternativ, flera av boendena erbjuder matpaket som du kan ta med dig. Med tanke på pandemin rekommenderar vi att du kontrollerar öppettider på dina planerade stopp längs vägen en extra gång.

Kontakt
  • Säffle Turistinformation

    Säffle Turistinformation

    Kommunledningskontoret

    0533-68 10 10

    Västra Storgatan 3, Säffle

Senast uppdaterad • 2021-06-08