Cykla i Säffle. Pröva mountainbikespåren på Tegnér och Duse Udde med både tekniskt lätt och utmanande terräng
Kontakt

MTB - spår

Pröva på mountainbikelederna i Tegnérområdet som har varierande och spännande terräng. Teknisk lätt mtb-led i gammal fin skog med några utmanande backar och roliga snabba partier.

MTB i Tegnérområdet 8,6 & 1,5 km

8,6 km markerat med orange färg. Teknisk lätt mtb-led i gammal fin skog med några utmanande backar och roliga snabba partier. Bitvis lite rötter och stenar och det är stor skillnad på svårighet när det är torrt eller blött. Start och avslutning delas med gång- och cykelväg där det gäller att visa hänsyn.

1,5 km markerat med vit/orange färg. Här finns alla ingredienser i litet format; lera, grus, en brant backe, hopp och ett tekniskt svårare parti över en konstgjord bro.
Parkering: Säffle centrum, Säffle simhall. Tegnérskolan sommartid.
Fler MTB - spår och GPX-kartor att ladda ner hittar du här Öppnas i nytt fönster.

MTB-spår Duse Udde 8,3 km

Start vid Infotavla vid Ideberget. Följ gul markering. MTB-spåret har omväxlande fina stigar, berghällar och rötter. Det finns många spänger som oftast går att passera bredvid om det inte är alldeles för blött. Spåret har ca 1,5 km på grusväg. Svårighetsgraden är svår att sätta då det är stor skillnad på om det är torrt eller blött. Fördel om man är van med MTB. Du kan välja om du vill passera Duse udde camping eller köra förbi på vägen som går ut mot Duse Udde fyr.
Det blir en asfaltsträcka på 4oo m innan man svänger höger upp på leden igen, spåret blir då ca 200 m kortare.
Visa hänsyn till gående utefter lederna.

Parkering: Ideberget begränsat antal platser, Duse Udde vid receptionen
Fler MTB - spår och GPX-kartor att ladda ner hittar du här Öppnas i nytt fönster.

Glaskogens naturreservat i Värmland erbjuder upp till 30 mil vandringsleder i vildmark. Här behöver du aldrig gå på samma led två gånger!

Glaskogens Naturreservat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Upplev det 28 000 ha stora vildmarksområdet med stora och små sjöar samt vidsträckta skogar. Här erbjuds mountainbikes för turer på grusvägar Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. med olika längd och svårighetsgrad. Du får inte cykla på vandringslederna, kontakta Infocentret i Lenungshammar för tips.
Glaskogskortet är din biljett till naturreservatet; när du ska övernatta, nyttja eldplatser, vindskydd, toaletter mm. Pengarna går till skötsel av alla serviceanläggningar och reservatet. Köp ditt kort online och få det via epost eller via brev, här hittar du onlinebokningen! Länk till annan webbplats.
Du kan också köpa kortet hos oss på Säffle Turistinformation.

Kontakt
  • Säffle Turistinformation

    Säffle Turistinformation

    Kommunledningskontoret

    0533-68 10 10

    Västra Storgatan 3, Säffle

Senast uppdaterad • 2021-06-08