Text

Aktiviteter


Aktivera dig i Säffle!

Vad lockar dig? Du väljer! Här finns möjlighet att vandra, cykla, bada, trampa dressin, spela paintball och minigolf. Du kan åka båt, paddla kanot och kajak.

I Säffle finns Lurö skärgård, en magnifik sötvattenarkipelag som är ett eldorado för aktiviteter på och i vatten. Ta en fisketur, gör upptäcktsfärder till fots, i norr och väst har vi rika fiskevatten och skogar för härligt friluftsliv.


Ett urval

Fiska

I Säffle finns rika fiskevatten, prova din fiskelycka! Fiska i stora sjösystem, i Vänern eller i stadsmiljö. Mitt i Säffle centrum finns ett av Sveriges bästa fiskevatten för gös. 

Shoppa

Shoppa i mysiga centrum, fika och ät gott, handla lokalproducerat eller i specialiserade butiker med service. Runt om och i Säffle finns flera bra val för en tur med plånboken.

Cykla i Säffle

Ha ett mål, eller bara låt vägen leda dig fram in i de djupa trolska skogarna. Här och var glimtar det till i stillsamma tjärnar och större sjöar. Landskapet öppnar upp sig och du kommer in i små “bullerby-byar” längs din utvalda väg.

Vandra i Säffle

Att vandra ett utmärkt sätt att upptäcka natur, historia och kulturliv. Vandra längs vackra leder i skog eller på skärgårdsö där varje steg bjuder på unika upplevelser, från det lilla i en vacker växt till panoramavyer över Vänerns vatten.