Bild
Kontakt

Euphoria

Show, Övrigt
7 februari
19:00 - 20:00
Medis stora scen

Akrobatik med Cirkuskompaniet LONE Company

Euphoria är fylld av vibrerande energi, överraskningar, humor och akrobatik som tänjer gränserna för vad den mänskliga kroppen kan utföra.

Cirkuskompaniet LONE Company har i samarbete med Riksteatern, Borås Stadsteater och Cirkus i Väst skapat en lekfull och spännande värld. En färgstark, euforisk helhet, där klassiska och banbrytande cirkusdiscipliner flätas samman med ett melodiskt ackompanjerade av livemusik som skapas under föreställningens gång.

Allt började som en barndomsdröm. En dröm om att skapa en fantasifull och spännande värld fylld av cirkus och musik, där allting är på låtsas men samtidigt alldeles på riktigt. Ett äventyr och en lek som plötsligt blir på allvar och sen lek igen. Deras önskan mognade och tio år senare begav de sig ut på ett vilt äventyr, en seglats över Atlanten, trots att de aldrig hade seglat förut, följt av en tre månader lång turné längs den västfranska kusten.

”I Euphoria kommer vi på ett poetiskt sätt att hämta inspiration från vår resa och vi vill ta med oss publiken på vårt nya äventyr. Föreställningen kommer att kretsa kring en utopi, samhörighet och sökandet efter en vacker ö" säger medlemmarna i LONE Company.

Cirkusartisterna Mahé Nithardt, Rémi De Carvalho, Ambroise Donnier, Patricia Minder och Xavier Mermod är barndomsvänner. De växte upp tillsammans med cirkusen, och gjorde sitt första scenframträdande ihop. Därefter utbildade de sig på olika platser i Europa, varav Mahé Nithardt och Rémi De Carvalho bland annat vid Stockholms konstnärliga högskola, SKH. Idag har de skapat cirkuskompaniet LONE Company. Och, som Euphoria visar, delar de fortfarande drömmen om en magisk, häpnadsväckande, rolig och färgstark cirkusvärld. En värld som de vill dela med publiken!

För scenografin står Marie Moberg. Maries scenografi tar sin utgångspunkt i fantasin och lekfullheten och ger ett kontrastrikt rum som skapar en stabil grund men samtidigt överraskar och utmanar.

Medverkande:
Mahé Nithardt, Rémi De Carvalho, Ambroise Donnier,
Patricia Minder och Xavier Mermod

Längd: ca 60 min
Arrangör: Säffle Teaterförening

Rullstolsplats bokar du genom att klicka på en plats med rullstolssymbol på. En ledsagarplats ingår automatiskt. Behöver du hjälp kontakta biljettkontoret på 0533-681600.

Karta

Kontakt
Senast uppdaterad • 2023-12-06