Bild
Kontakt

GEODOMEN - en uppblåsbar biosalong

Barn, Övrigt
5 januari
10:00 - 15:00
Medis rotunda

Tips på jullovet! Upplev film i en uppblåsbar Geodom 4-5 januari.

Upplev universum, livets kemi och att skapa magi. Passa på att gå på en spektakulär filmvisning i en uppblåsbar Geodom. På den 6.5 meter breda och 360 grader kupolformade skärmen visas tre olika filmer två gånger dagligen. Välj på att se Stort, Making Magic eller Chemistry of Life.

Ålder: Stort och Making Magic rek. 8 år och uppåt.
Chemistry of Life rek. 10 år och uppåt.

STORT - EN KOSMISK RESA GENOM TID OCH RUM

Rymden är ofattbart stor. Tack vare vår nyfikenhet och strävan efter kunskap har vi människor drivits till att utforska rymden och lärt oss mer om universum. Det finns fortfarande oerhört mycket kvar att utforska. I domföreställningen STORT med Eva Röse som berättarröst beger vi oss iväg på en resa längre ut i rymden än var någon annan människa någonsin varit. Allting vi får se på vår resa är baserat på verklig data som inhämtats tack vare mänsklighetens tekniska framsteg och många års forskning.

Följ med oss på resan, med start i vårt eget solsystem hela vägen ut till Big Bang.

MAKING MAGIC - A VISUAL EFFECTS STORY

I de visuella effekternas magiska värld kan vad som helst hända. Making Magic är berättelsen om hur visuella effekter skapas till film och datorspel – och hur de påverkas av naturlagarna som styr den verkliga världen. Följ med Peter Stormare på en hisnande resa och upptäck hur effekter skapas – från ekvationer till explosioner.

CHEMISTRY OF LIFE - EN OSYNLIG INRE VÄRLD

Vad är livets hemlighet? Vad har vi människor gemensamt med allt annat levande på jorden?                             

I domföreställningen Chemistry of Life får vi upptäcka en värld i nanostorlek. Vi får bland annat uppleva hur det kan kännas att skjutas ut ur en elektronkanon, att resa in i ett löv samt att färdas inne i våra egna hjärnors sprakande nätverk av neuroner.

Tid: Varje hel timma med start kl. 10:00.
Filmerna är ca 35 min långa.

Evenemanget är kostnadsfritt men det är bra att säkra din plats genom att förboka biljett. Det går även bra att komma direkt till Medborgarhuset utan att boka biljett men du kan då behöva vänta på att få en plats.

Max 20 personer per visning

Här kan du se trailern för filmen STORT!

Filmerna som visas i Geodomen på Medis 4-5 januari.

Karta

Kontakt
Senast uppdaterad • 2023-12-21