Bild
Kontakt

KINKY BOOTS

Teater
10 november
19:00 - 22:00
Medis stora scen

Fartfylld musikal med stor show, mycket humor och härlig
musik!

SäffleOperan kan för fjärde året i rad presentera en Sverigepremiär som semiproffisionellt teaterhus, nämligen KINKY BOOTS.
Dessutom kan vi stolt presentera att sjärnregissören Ronny Danielsson kommer regissera föreställningen.

Kinky Boots är en lika rolig som rörande berättelse om Charlie Price, som tar över sin fars nedläggningshotade skofabrik. För att få fart på affärerna börjar han tillverka högklackade stövlar i mansstorlek tillsammans med Lola, en tuff dragqueen med lika tuff bakgrund.

Prisbelönt succémusikal
Tretton nomineringar gav sex Tonys när Cyndi Laupers och Harvey Fiersteins Kinky Boots gick upp på Broadway i april 2013. Lauper, känd för 80-talshits som Girls just wanna have fun och Time after time, var den första kvinna att vinna en statyett för Bästa musik. Kinky Boots vann dessutom pris för Bästa Musikal.

Handling
Charlie är på väg att flytta till London med sin flickvän när han får veta att hans far dött. Han tar motvilligt över faderns skofabrik i Northampton med marknaden för dyra herrskor stadigt krympande.
Till slut går det inte längre och personalen varslas om uppsägning.
Men när Charlie träffar på Simon, på kvällarna förvandlad till den extravaganta nattklubbsartisten Lola, föds en idé: De ska börja tillverka ”kinky boots” – glittriga, sexiga och extremt högklackade stövlar i mansstorlek!
Två olika världar kolliderar, frustrerade arbetare i landsorten och showande dragartister från storstan. Men det får bära eller brista, för siktet är inställt – de ska presentera sin nya skokollektion på modemässan i Milano! Sakta men säkert
förvandlas misstro och fördomar till acceptans och respekt.

Karta

Kontakt
Senast uppdaterad • 2023-06-13