Bild
Kontakt

Janne Schaffer Music Story

Musik
25 mars
19:00 - 20:30
Medis stora scen

Följ med på ett innehållsrikt musikerliv där musik och anekdoter varvas.

Janne Schaffer är alltid aktuell; med egen tv- dokumentär, sommarprat i P1 och firande av 50 år på scenen. Janne varvar musik och unika anekdoter från sin mycket långa musikaliska resa tillsammans med artister som Björn J:son Lindh, ABBA och Ted Gärdestad.

My music story.

I My Music Story guidar Schaffer publiken igenom ett nästan ofattbart innehållsrikt musikerliv. Det blir en hisnande färd från 60-talets popband till studioarbete med Björn Skifs första soloalbum, vidare till det första egna soloalbumet och samarbeten med artister som ABBA, Ted Gärdestad och Björn J:son Lind, med amerikanska jazzlegender och med Lasse Åberg i det musikaliska konstprojektet Electric Banana Band för att till slut komma fram till dagens samarbeten med en ny generation unga artister.

Janne har 2 karriärer dels som solist o låtskrivare o dels som studiomusiker. 2020 firar Janne 50 år i yrket o har hunnit med en hel del. 14 soloalbum 69 låtar med Ted Gärdestad 50 låtar med ABBA åtskilliga låtar med Björn Json Lindh samt alla låtarna till Electric Banana band. Janne har även skrivit musiken till musikalen Banankontakt till Lasse Åbergs texter som har premiär hösten 2020. 18/1 2020 är det Sverigepremiär på Svt 2 på den norska dokumentären om Jannes skiva Earmeal som spelades in med musikerna från Toto 1977. Den egna musiken kommer att varvas från dessa musikaliska möten med historier om o kring musiken. Med på scenen finns också pianisten Peter Ljung.

Kuriosa; Jannes första skiva kom ut 1973 o toppade alla försäljningslistor i 6 veckor. Janne har också skrivit musiken till 3 av Lasse Åbergs filmer Repmånad Hälsoresan samt Stig Helmer story.

Janne sommarpratade i P1 den 16 augusti 2021, lyssna på det här: https://sverigesradio.se/avsnitt/janne-schaffer-sommarprat-2021 Länk till annan webbplats.

Jannes facebooksida: https://www.facebook.com/janneschaffermusic Länk till annan webbplats.

Jannes hemsida: https://www.janneschaffer.se/ Länk till annan webbplats.

Karta

Kontakt

Arrangör

Senast uppdaterad • 2022-02-24