Bild
Kontakt

Kurser och anmälan

Kulturskolan använder sig av StudyAlong som katalogverktyg. I kurskatalogen kan du se alla kurser som finns tillgängliga att anmäla sig till.
Skulle det inte finnas någon ledig kurs så rekommenderar vi att du gör en intresseanmälan.

Länk till Kurskatalogen

Study Along

Kulturskolans elevplattform. Både vårdnadshavare och elever måste skapa ett konto i StudyAlong.

StudyAlong information för elever
StudyAlong information för vårdnadshavare

Utbud

Här kan du se en del utbud hos oss och och inspirationsfilmer till några av våra kurser. Visst ser det roligt ut?

Kontaktuppgifter till våra lärare hittar du här.

Dans

Lär dig dansa i olika stilar och öva på olika tekniker. Här har vi kul till härlig musik! I slutet av varje termin får eleverna visa upp vad de lärt sig för familj och vänner.

Sång

Att ta sånglektioner är perfekt för dig som vill lära dig att sjunga eller utveckla din röst. Lär dig mer om hur du kan utveckla din sång- och röstteknik.

Piano och keyboard

Piano är ett mångsidigt instrument som passar både solo och tillsammans med andra instrument. Undervisningen i denna pianokurs är enskild och individuellt anpassad. Vi lär oss att spela musik både med hjälp av gehör och efter noter.

Fiol och Altfiol

Lär dig spela dessa stråkinstrument med vår pedagog Mohammed.

Cello

Cello kan du lära dig med både Nina och Mohammed.

Bild

Under vårterminen 2023 kommer vi lära oss en blandning av bild- och skulpturtekniker för att skapa fantasifulla eller fina bilder och former. Vi börjar med skissteknik med färgpennor. Vi tränar på ansiktets proportioner för att göra karaktärsporträtt som vi sedan gör våra egna masker av.
Vi kommer jobba med måleri på canvas, papier-maché skulptur och bildmaterial inför Kulturskolans Vårkonsert och Sommarshow. Vi kommer tillsammans skapa en utställning med elevernas alster och förhoppningsvis också göra ett roligt studiebesök på museum eller en arbetsplats där de jobbar med bild- och form. Här ska vi göra allt för att låta vår fantasi flöda och utveklas!

Brassinstrument

Trummor och Slagverk

 

Band och Ensemble

Varje måndag kl. 18-20 har vi en Öppen Musikgrupp som är helt gratis! Det är bara att dyka upp, vare sig du har tidigare erfarenhet eller inte. Vi ses i Slagverksrummet på Kulturskolan!

Digital Musikstudio

*Alla kurser nedan utgår från elevens egna idéer och önskemål.

Låtskrivarverkstad: Här kan du lära dig grunderna i låtskrivande och musikproduktion. Vi skapar musik tillsammans och går vi igenom olika inspelning, mix och masterings-tekniker på en nivå från nybörjare till en mer avancerad nivå. Vi erbjuder även tillfällen att vara med på större inspelningar på skolan om man vill fördjupa sig lite i inspelningsteknik. Du behöver inte kunna spela något instrument för att vara med i kursen.

Beats och Loopar: I den här kursen utgår vi från färdiga loopar och utforskar olika tekniker och sätt att kombinera dem och vilka effekter det får i musiken.

Digital Musikproduktion: I kursen får du lära dig att producera egen musik från grunden i datorn. Du får testa hur samplers och synthar fungerar och hur de kan användas inom musikproduktion men också hur olika effekter fungerar och hur de kan användas vid mixning för att uppnå önskad ljudbild. Med de kunskaper du får kommer du att kunna skapa egna beats och egna låtar i olika genrer.

Komposition och Arrangemang: I den här kursen lär vi oss olika tekniker för att komponera och arrangera musik. Vi lär oss om musikteori och hur teorin kan användas för att skapa musik. Vi jobbar med noter, och andra sätt att skriva ned musik, både i datorn och med papper och penna. Det krävs inga förkunskaper. Du kommer att få testa olika tekniker och sätt att skapa och skriva ned musik. Kursen är också en möjlighet att lära sig mer om musikteori. Kompositionerna och arrangemangen spelas sedan in i den digitala musikstudion.

Senast uppdaterad • 2023-03-28