Bild
Kontakt

Praktisk information

Datorbokning

Under nuvarande pandemi kan inte personalen hjälpa till med datorerna i samma utsträckning som tidigare. Ta gärna med någon som kan hjälpa dig om du inte är datorvan.

För att använda bibliotekets datorer krävs att du har med dig ditt lånekort eller använder dig av ditt personnummer, och har en personlig PIN-kod som du får av personalen. För att boka dator måste du ha fyllt 16 år. Dator bokas här Länk till annan webbplats.. Det går även att låna ledig dator direkt med lånekort eller personnummer och PIN-kod.

Dator bokas högst 30 minuter per dag och maximalt tre bokningstider åt gången. OBS, ingen telefonbokning.

Våra Netloan-datorer

  • 3 st 30-minutersdatorer för vuxna

Utskrift från Internet kostar 4 kr per sida. Vi använder utskriftssystemet Princh, klicka här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för att skriva ut från din egen dator. Instruktionsfilm för hur Princh fungerar på laptop hittar du här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Samtliga datorer har Office-paketet installerat.

  • Tag med lånekortet
  • Utnyttja inte någon annans lösenord eller identitet
  • Det är förbjudet att gå in på pornografiska eller rasistiska sidor

Gå till bokningssidan. Länk till annan webbplats.

Lånekort

Lånekortet ger tillgång till utbudet hos biblioteken i 16 värmländska kommuner. Lånekortet är gratis

  • Du som är 16 år eller äldre måste visa legitimation för att få ett kort
  • Du som är under 16 år måste ha målsmans godkännande
  • Du är ansvarig för det du lånar på ditt kort

Anmäl snarast till biblioteket om du förlorat ditt lånekort så att det kan spärras. Anmäl alltid till biblioteket vid byte av adress eller telefonnummer.

Lånetid

Lånetiden är normalt 28 dagar. Medier som det är kö på får lånetid 14 dagar. Andra medier än böcker kan ha kortare lånetid, t.ex. tidskrifter och filmer.

Trådlöst nätverk

Det finns gratis trådlöst nätverk på biblioteket – "Saffle Public". Det innebär att det går att använda sin egen, bärbara dator, surfplatta eller telfon och sitta uppkopplad mot internet var som helst i biblioteket.

Återlämning

När biblioteket är stängt sker återlämning i bokinkastet i bibliotekets entré. Det går att återlämna på valfritt bibliotek i Värmland.
Vid sen återlämning skickas en förseningsavgift.


Senast uppdaterad • 2021-04-06