Bild
Kontakt

Föreläsning: Kärleksbluffen

Föreläsning
1 mars
18:30 - 19:30
Säffle bibliotek

Solveig Bergqvist Larsson kommer till biblioteket

När Solveig, 19 år gammal, möter sol-och-våraren Carl flyger hon inte bara på rosa moln. Hon kraschlandar på en öde strand på Kanarieöarna och chockartade avslöjanden avlöser varandra. Det som till en början verkar vara en nöjesresa är i själva verket en flykt undan rättvisan.

Ut många år av tystnad och skam har sjuttio-plussaren och nostalgikern Solveig Bergqvist Larsson skrivit ned sin historia och berättar den nu med både allvar och humor: Ingen skyddade nittonåringen med de långa benen och den korta kjolen. Inte heller jag själv. Inte då. Anklagelserna var mina enda röster.

Solveig kommer till oss och delar med sig av sin historia. Mitt ämne är högaktuellt, säger Solveig, eftersom det finns gott om nutida kärleksbedragare, inte minst på nätet. Jag har genomskådat min bedragares psykologi och metoder och det vill jag förmedla så ingen behöver bli lurad som jag.

Det är inte första gången Solveig är i Säffle. Hennes man Göran är härifrån, och hon är känd för Säffleborna genom de nostalgishower som satts upp både på Saga och Medis och som hon själv är manusförfattare till. Ta´t lugnt ta en Toy, Säg Algots det räcker och Hon är jag - en hyllning till Lill-Babs. På Säffle bibliotek var hon 2012 och berättade om sin barndomsroman Ögona böj.

Det kommer finnas möjlighet att köpa sig ett exemplar av Kärleksbluffen och att få den signerad av författaren.

Biljetter hämtas på biblioteket.

Karta

Senast uppdaterad • 2023-02-09