Sommarfrukost Jan Joel Andersson
Kontakt

Sommarfrukost på biblioteket:
Jan Joel Andersson - Säkerhetsexpert i Bryssel

Föreläsning, Övrigt
29 juli
09:00 - 10:00
Säffle bibliotek

Välkommen på sommarfrukost på biblioteket alla fredagar i juli!

Säfflebor i världen berättar om sina äventyr medan du dricker morgonkaffet. Insläpp och frukost från 8.30. Föreläsningen börjar 9.00. Köp din biljett på biblioteket. Den kostar 50 kronor och då ingår frukost.

Jan Joel Andersson är filosofie doktor i statsvetenskap och arbetar med strategi- och policyfrågor vid Europeiska försvarsbyrån (EDA) - EU:s expertmyndighet för försvarssamarbete och förmågeutveckling. Han har tidigare bl.a. varit chef för Utrikespolitiska institutets forskning om USA, ansvarig för försvarsanalysen vid EU:s Institut för säkerhetsstudier i Paris, samt gästprofessor i internationella relationer vid Old Dominion University i Virginia, USA. Dessutom har han publicerat en rad böcker och artiklar om utrikes- och säkerhetspolitik.

Han har skakat hand med Michail Gorbatjov i Moskva, upplevt en landning på amerikanskt hangarfartyg i Atlanten och skrivit tal åt EU:s höge representant för utrikes- och säkerhetspolitik. Dessa äventyr i säkerhetens tjänst berättar han om på sommarfrukosten på Säffle bibliotek.

Senast uppdaterad • 2022-06-09