Sommarfrukost Carina Söderman
Kontakt

Sommarfrukost på biblioteket:
Carina Söderman - Livet som musikalartist

Föreläsning, Övrigt
1 juli
09:00 - 10:00
Säffle bibliotek

Välkommen på sommarfrukost på biblioteket alla fredagar i juli!

Säfflebor i världen berättar om sina äventyr medan du dricker morgonkaffet. Insläpp och frukost från 8.30. Föreläsningen börjar 9.00. Köp din biljett på biblioteket. Den kostar 50 kronor och då ingår frukost.

Carina Söderman är född och uppvuxen i Säffle. Hon gjorde sin scendebut i operetten Vita Hästen med Säffleoperans flickkör 1979, 15 år gammal, och medverkade senast i Malmö Operas publik och kritikersuccé Så som i Himmelen i rollen som Olga våren 2022. Hon har frilansat som skådespelare och musikalartist sedan 1986 och har en livserfarenhet som sträcker sig från 1964 fram till nu.

”Jag tror på berättandets och musikens helande kraft och älskar en saga. Jag tror på att dela en historia med andra. Så nu tänkte jag dela med mig av mina med - och motgångar. Mina tankar om min bakgrund, mina drömmar, om mitt musik- och teaterliv, om konsekvensen av starka känslosamma uttryck och om varför jag för det mesta känner mig mer trygg när jag står på scenen än när jag inte gör det. Jag talar om utanförskap och om hur hoppet tillsammans med ilska kan bli drivkraften som gör att man aldrig helt kan ge upp trots usla förutsättningar och ogynnsamma omständigheter. Jag pratar om böcker jag läst som blivit betydelsefulla för mig på ett avgörande sätt, om den ”lilla vägen” och vikten av att våga stanna upp för reflektion och återhämtning och vad som kan hända om man inte gör det. Att dela sin historia kan bidra till att vi känner oss mindre ensamma för en stund i denna värld där vi alla är annorlunda och lägger ner väldigt mycket tid på att försöka likna varandra. Varmt välkommen.”

Senast uppdaterad • 2022-06-09