Bild

Text

Kontakt

Bibblan på Medis - Tema rötter

Föreläsning
18 september
13:30 - 16:30
Medborgarhuset

Gästerna Margit Silberstein, Pia Koskela och Bagir Kwiek berättar om hur våra förfäders historia påverkar oss från generation till generation.

Margit Silberstein har arbetat som journalist sedan mitten av 1970-talet och som politisk reporter och kommentator sedan början av 1990-talet. 2020 utkom boken Förintelsens barn. I boken beskriver Margit Silberstein sin judiska uppväxt präglad av hur båda hennes föräldrar mirakulöst undkom Förintelsen.

Pia Koskela arbetar sedan 1995 som illustratör/grafisk formgivare och har under 2021 gett ut den grafiska romanen Karelen. Boken handlar om hennes far Mikael som stred under ohyggliga omständigheter i finska vinterkriget. Mikael pratade inte om kriget, inte heller om tvångsförflyttningarna från hembyn i Karelen när området blev ryskt. Bara två diplom signerade självaste Mannerheim hänger på väggen hemma i villan i Säffle.

Bagir Kwiek är en svensk redaktör, sakkunnig i romska frågor och Sveriges läsambassadör 2019–2021. Bland annat har Bagir initierat den prisade utställningen Vi är romer! på Göteborgs stadsmuseum och skrivit sagoboken Det var en gång det som inte var tillsammans med Monica Hirsch. Bagir har även arbetat med dokumentation kring romska vittnesmål från Förintelsen och medverkat i antologin Den ohörda historien: romska och resandeberättelser.

Biljetter hämtas på biblioteket. Evenemanget är kostnadsfritt.

Senast uppdaterad • 2021-09-03