Bild
Kontakt

Håkan Hjälmgren 60 år

Håkan är Stockholmaren som blev Säfflebo och som numera har hela världen som arbetsplats. Samtidigt så trivs han bra ute i naturen, och särskilt vid Duse udde.

1990 flyttade Håkan Hjälmgren från huvudstaden Stockholm till en gård i Källås (Nysäter) där han bodde till 2003 då han och familjen flyttade ner till Säffle.

Håkan har träffat många trevliga Säfflebor genom åren, men ett särskilt minne är när han körde långtradare på dåvarande Ivan Svenssons åkeri. ”Under en tid körde jag timmerbil på Näset och vid några tillfällen mötte jag Arne på båten och det måste man nog säga var väldigt speciellt på ett bra sätt. En helt underbar figur att sitta och prata med en stund”.

Håkan jobbar idag som serviceingenjör på BVT Sweden vilket gör att han reser runt hela världen på jobb. ”I mitt arbete kommer man ofta till riktigt stora städer och med högt tempo på jobbet, då är det skönt att komma hem till lilla Säffle och ladda om”.

Närheten till naturen är viktig för Håkan och ett stort fritidsintresse för honom är fotografering och denna hobby har tagit honom åtskilliga gånger till Duse Udde och dess natur. Duse Udde är även ett av Håkans favorittips om vilka platser som man både som Säfflebo och besökare måste uppleva.

”Jag tycker att promenadstråken runt Krokstad är mysiga samt Duse Udde är ju en klassiker såklart som jag brukar tipsa Icke Säfflebor att besöka. Dessa ställen tycker jag har flera sidor, mycket folk och rörelse på sommaren, men en riktigt kall och blåsig höstdag kan man vara helt ensam därute och bara vara i sina egna tankar”

Vilket är ditt bästa Säffleminne?

Mitt bästa Säffleminne tror jag nog kan vara skolavslutningarna i Kanalparken. Jag har fem barn plus en bonusdotter så det har blivit en och annan gång man suttit där och lyssnat”. Håkan nämner också att torgfesterna har varit ett fint minne i Säffle, då människor blandas i flera olika generationer och har det kul tillsammans".

Duse udde Foto: Håkan Hjälmgren

Kontakt
 • Kulturförvaltningen

  Kulturförvaltningen

  Kulturförvaltningen

  0533-68 16 61

  Kanaltorget 3, Säffle

 • Katarina Kristoffersson

  Kulturchef

  Kulturförvaltningen

  0533-68 15 08, 076-631 55 08

  Kanaltorget 3, Säffle

Senast uppdaterad • 2021-06-16