Bild
Kontakt

Elsa Wigstrand Högberg 10 år

Elsa Wigstrand Högberg fyller 10 år i augusti och bor på en gård i Säffle tillsammans med mamma Evelina, pappa Gunnar och syskonen Ida, Måns, Felix och Hanna. Här bor också Elsas ponny Ilex, tre andra hästar, en hund, katterna Sammy och Harry samt en höna och en tupp.

Elsa går i klass 3A på Tingvallaskolan och hennes favoritämne är matte. ”Gånger och addition är roligast. Det är ju så enkelt med matte”, säger Elsa.

Elsa tar emot mig ridklädd och med blanka stövlar. I ena handen bär hon sin hjälm och i andra handen håller hon tyglarna till sin nytränsade oerhört vackra ponnyn Ilex. Man förstår att Elsa ägnar nästa all sin lediga tid åt ridning och Ilex.

Det bor fler hästar på gården och en av dem är ponnyn Bellan, som ägs av Elsas bästa kompis. ”Vi pysslar med hästarna och rider mycket tillsammans. Att fläta Ilex pannlugg är kul men det bästa han vet är när jag borstar honom med ansiktsborsten.”

Att ha hästintresserad dotter kräver sina föräldrar. Mamma Evelina har själv ett stort hästintresse och hjälper gärna till med Ilex och de andra hästarna. Pappa Gunnar tycker själv han är bättre på att sköta markservicen på gården.

Ibland går det vilt till i hagarna säger Elsa.” Jag och Ilex gillar att tokrida i full galopp på gärdet. Mamma brukar bli rädd men pappa är lite modigare.”

Berätta om ett roligt minne?

”Jag har många roliga minnen, men ett av de bästa var när jag och Ilex hoppade 85 cm.” Elsa och Ilex höll tidigare på med dressyr, men nu är det hoppning som gäller och målet är att hoppa 1 meter. Att tävla i SM är något som Elsa drömmer om och de stora idolerna är Pontus Hugosson och Peder Fredricson.

Vill du tipsa om en härlig plats i Säffle som du tycker andra ska besöka?

Getebolsviken tycker jag är mysigt säger Elsa, där gillar jag att bada ”. Bada är också något som Elsa tycker om. I år har Elsa redan hunnit bada tre gånger ( datumet för samtalet var 23 april). ”Lite kallt var det när jag doppade huvudet berättar Elsa med en grimas” .

Kontakt
 • Kulturförvaltningen

  Kulturförvaltningen

  Kulturförvaltningen

  0533-68 16 61

  Kanaltorget 3, Säffle

 • Katarina Kristoffersson

  Kulturchef

  Kulturförvaltningen

  0533-68 15 08, 076-631 55 08

  Kanaltorget 3, Säffle

Senast uppdaterad • 2021-07-22