Bild
Kontakt

Anna Holmedahl 50 år

Anna Holmedahl är Bibliotekarie på Säffle bibliotek, hon är född, uppvuxen och boende i Säffle. Innan hon började jobba som bibliotekarie var hon förskolelärare men valde att sadla om till bibliotekarie. Sedan sex år tillbaka arbetar hon på Säffle bibliotek.

Berätta ett möte med en annan Säfflebo?
”Ett trevligt människomöte med en Säfflebo är för mig när jag träffar människor på biblioteket. Vi går in i bokbubblan och ger varandra boktips. Det är ett trevligt möte för mig. Litteraturen har vi gemensamt vilket är väldigt fint!”

Har du något tips om en härlig plats i Säffle?

Anna tipsar om att åka till Värmlandsnäs. ”Det är väldigt fint på sommaren. Fina badplatser där man inte behöver trängas, bra i coronatider”. Där finns också lingon och blåbärsskog. Vill man ha mycket folk omkring sig så är Ekenäs ett givet kort men för de som inte vill ha det tipsar Anna om Gaperhult och Eskilsäter. ”Vi hade tidigare stuga i Gaperhult så jag är uppväxt därute och hade gärna haft en stuga där igen”. Anna tipsar även om att Åkershus är fint och trevligt att besöka.

Har du något Säffleminne att berätta om?

”Det som jag kommer ihåg som är mysigt är midsommar och när vi var små så var vi ute i Eskilsäter och firat midsommar och sedan i Kanalparken. Vi klär upp oss inför detta och det har blivit en tradition” säger Anna. ”Det har Säffle varit väldigt bra på, att det finns många midsommarfiranden att välja på”. När det inte är coronatider så är något som Anna uppskattat julmarknaderna med bodar som har försäljning samt firandet av Lucia. Det finns även en julmarknad vid Ölseruds kvarn som hon uppskattar. Trädgårdslördag som har arrangerats i Säffle då och då är även något som den trädgårdsintresserade Anna Holmedahl gillar. ”Det är jätte, jätte trevligt”.

Fritidsintressen:

När Anna inte jobbar så är hon ofta ute i trädgården ”Jag rensar och planterar och sitter gärna i växthuset och njuter av en kopp kaffe”. Anna odlar mycket och tycker det är gött att gå hemma och inte prestera utan odlingen har hon för sig själv, jag tycker om att gräva och bli lortig och det är kul att se när det växer. Mitt växthus är inte rent och prydligt men det är använt”, säger Anna.

Och Anna eftersom du är bibliotekarie, så måste vi fråga!
Om det är EN bok vi ska läsa i sommar. Vilken är det?

Det får bli två tips, Fraktur av Karin Slaughter, och Fågelmannen av Mo Hayder

Annas tips finns såklart att låna på Säffle bibliotek!

Kontakt
 • Kulturförvaltningen

  Kulturförvaltningen

  Kulturförvaltningen

  0533-68 16 61

  Kanaltorget 3, Säffle

 • Katarina Kristoffersson

  Kulturchef

  Kulturförvaltningen

  0533-68 15 08, 076-631 55 08

  Kanaltorget 3, Säffle

Senast uppdaterad • 2021-06-17