Bild
Kontakt

Amal Abdulrahim 20 år

Att Amal brinner för möten med människor kan man inte ta miste på, det märks både på hennes sätt att prata och hennes sätt att lyssna in.

I skolan var psykologi, sociologi och filosofi favoritämnena för Amal och just nu läser hon engelska på Komvux samtidigt som hon jobbar som vikarie i både förskolor och grundskola i vår kommun.

Jag tycker att det är viktigt att man respekterar andras åsikter”, säger Amal. ”Det är det som gör oss till goda människor. Då får man också olika perspektiv på saker och ting.”

Amal flyttade till Säffle från Jemen när hon var tolv år tillsammans med sin mamma och sina syskon och det märks att Amal är uppväxt i ett flerspråkigt hem. ”Jag pratar somaliska, arabiska och svenska flytande. Jag behöver plugga lite mer engelska, men snart kan jag även det språket lika bra”, säger Amal.

Berätta om ett trevligt möte med en Säfflebo?

Jag tycker att alla Säfflebor jag har runt mig är fina och bra människor, min familj, vänner och kollegor.” Ett möte som Amal minns lite extra är när hon var med och skrev boken ”Ett nytt liv”.

Jag lärde känna många nya människor när jag var med i Unga berättare, ett projekt på Bylunda där vi lärde oss att bygga upp språket och uttrycka oss. Tillsammans skrev vi boken ”Ett nytt liv” som vi har varit och visat upp på biblioteket i Säffle, bokdagar i Åmål och bokmässan i Göteborg”, berättar Amal med stolthet i rösten.

Vill du tipsa om en härlig plats i Säffle som du tycker att andra ska besöka?

Jag tycker att Ungdomens Hus är en fantastisk plats. Gästhamnen är också ett bra ställe att vara på om man vill vara ifred och behöver tänka en stund. Jag tycker också att det borde finnas fler platser och aktiviteter i Säffle för unga att hänga på”, säger Amal.

Vilket är ditt bästa Säffleminne?

Det var när jag gick ut 9:an och firade grundenten. Det var en hel fantastisk dag, jag var stolt över mina betyg och över att jag lärt mig svenska så snabbt. Vi åkte traktor med flak genom stan och vänner och familj vinkade på oss.”, säger Amal.

Boken "Ett nytt liv" som Amal var med och skrev.

Kontakt
 • Kulturförvaltningen

  Kulturförvaltningen

  Kulturförvaltningen

  0533-68 16 61

  Kanaltorget 3, Säffle

 • Katarina Kristoffersson

  Kulturchef

  Kulturförvaltningen

  0533-68 15 08, 076-631 55 08

  Kanaltorget 3, Säffle

Senast uppdaterad • 2021-09-22