Bild
Kontakt

Agnes Widing 30 år

Trots att Uppsala numera är hemorten så märks det att Säffle ligger 30-åriga Agnes Widing varmt om hjärtat. Här kan ni ta del av hennes guldkorn från Säffle och hennes bästa Säffleminnen genom åren.

Vill du berätta lite om din bakgrund?

"Jag fyllde 30 år i slutet på februari och bodde i Säffle fram till 2013. Åren efter studenten 2009 flängde jag runt lite överallt, så hemmet i Säffle blev ett ställe jag återkom till mellan jobb i Norge, språkkurs i Frankrike och vintersäsonger i Sälen bland annat. 2013 flyttade jag till Uppsala och började min utbildning till civilingenjör på Uppsala universitet som avslutades 5 år senare. Sedan dess har jag arbetat på Energikontoret i Mälardalen som projektledare för olika projekt kopplat till energi- och klimatfrågor.

Jag och min man fick vårt första barn i januari så jag har varit mammaledig fram till idag. Sen börjar jag nytt jobb efter årsskiftet, då jag ska arbeta som trafikplanerare på Sweco. Jag har ett stort intresse för hållbarhetsfrågor och förhoppningsvis kommer jag kunna bidra till ett bättre samhälle ur energi- och klimataspekt även framöver, både på jobbet och på privat plan."

Berätta om ett trevligt möte med en Säfflebo

"Det har blivit väldigt många trevliga möten med olika Säfflebor genom åren! Men det allra trevligaste måste jag nog säga var första gången jag var på dejt med Robin. Han kommer också från Säffle och är bara ett par år äldre än mig, så vi hade ju sprungit på varandra många gånger under uppväxten. Men när jag bodde hemma i Säffle sommaren 2013 fick vi till en träff. Och man får väl säga att den blev lyckad, för 2019 gifte vi oss och i januari fick vi som sagt vårt första barn."

Vill du tipsa om en härlig plats i Säffle som du tycker andra ska besöka?

"Det finns många härliga platser i och runt Säffle! Wiksfors Bruk har verkligen blivit en ny favorit med sina mysiga butiker och härliga restauranger. Min mans familj har sommarstuga vid Harefjorden, där är det otroligt vackert! Så en cykeltur till Sandbacken eller Västeräng kan jag varmt rekommendera, inte minst för de magiska solnedgångarna under sommaren. Varje gång jag är hemma i Säffle är det även obligatoriskt med ett besök på Erikshjälpen tillsammans med mamma. Där hittar man alltid massa fina secondhand-saker!"

Vilket är ditt bästa Säffleminne?

"Oj va svårt att välja, det finns ju så många. Bland annat har jag väldigt härliga minnen från fotbollsplanerna på Sporthälla, både när jag spelat själv och alla matcher jag och pappa varit på när mina bröder spelade i SK Sifhälla. Det var en fantastisk tid och jag kan verkligen längta tillbaka till försnacket i omklädningsrummet med resten av laget och när man fick springa ut på planen och tagga för avspark.

När jag tog studenten från Herrgårdsgymnasiet är också ett riktigt härligt minne! Både studentdagen när vi åkte flak genom stan och när vi gick på bal på hotellet. Jag minns väldigt tydligt när vi skulle springa ut från Herrgår'n och alla lärare stod uppradade längst med väggen inne i aulan och vi elever sa hej då till dem var och en. Då insåg man att gymnasiet var över och att hela livet väntade framför en - vemodig, läskig och helt magisk känsla på samma gång!

Slutligen har jag massor av fina minnen med min barndomskompis Sofi. Vi växte upp på samma gata när vi var små och var alltid ute och lekte, spelade fotboll och annat kul. Vi försöker alltid ses när jag är hemma i Säffle och jag är så glad för att vi fortfarande håller kontakt efter alla dessa år!"

Kontakt
 • Kulturförvaltningen

  Kulturförvaltningen

  Kulturförvaltningen

  0533-68 16 61

  Kanaltorget 3, Säffle

 • Katarina Kristoffersson

  Kulturchef

  Kulturförvaltningen

  0533-68 15 08, 076-631 55 08

  Kanaltorget 3, Säffle

Senast uppdaterad • 2021-12-13