Ladugårdsparken
Förverkliga drömmen om lantlivet

Drömmer du om att ta pick och pack och flytta från staden till en mer lantlig miljö? Att ta okända vägar i livet kan vara läskigt men vi tror att steget blir lite lättare om du vet vad det där nya livet faktiskt innebär.

I vårt senaste bostadsområde Ladugårdsparken bor du i en unik natur- och kulturmiljö bland tallar, lövträd och öppna marker. En gemytlig plats där du kan varva ner, känna dig som hemma och må bra.

Intresseanmälan

Vill du förverkliga din dröm om naturnära boende? Anmäl ditt intresse här!

Ritningar och skisser

18 eleganta radhus som harmoniserar med naturen. Titta närmare här!

Boendemiljö

En unik natur- och kulturmiljö där flera tidsepoker samspelar. Läs mer här!

Frågor och svar

Hur stora blir lägenheterna? När är det dags för inflytt? Ta reda på mer här!

Se broschyr för Ladugårdsparken

Naturnära boende

Ladugårdsparken är en pärla bland tallar, lövträd och öppna marker med vitsippsbackar. En gemytlig plats där du kan varva ner, känna dig som hemma och må bra.

Anrik historia

I Ladugårdsparken bor du granne med en idyllisk och aktiv smedja som uppfördes vid förra sekelskiftet och anrika Knuseunds herrgård med anor från tidig medeltid.

Vacker kulturmiljö

Ladugårdsparken andas sundhet och historia. Den unika natur- och kulturmiljö skapar trivsamhet och hemkänsla i ett område där flera olika tidsepoker samspelar.

Grönskande uteplats

På baksidan av varje boende finns en grönskande uteplats, perfekt för att slå sig ned med en bok eller varför inte förverkliga dina odlingsdrömmar?


Utforska Säffle

Klicka dig vidare och upptäck allt det som Sveriges yngsta stad har att erbjuda inom mat- kultur- och fritidsupplevelser!

Vänern och skärgårdar

I Säffle kommun ligger två skärgårdar varav Lurö skärgård, som är en av Sveriges mest magnifika sötvattenarkipelager, är känd långt utanför Sveriges gränser för sin historia, vackra natur och säregna fauna och flora.

Ung i Säffle

Vi vill ta till vara på ungdomars engagemang och bidra till en kul och aktiv fritid i Säffle!

Medis — teater, musik och scen

Medis är Säffles kulturpärla, vackert beläget vid Byälvens strand. Säffle kan mäta sig med många större städer tack vare Medis breda kulturutbud.

Badplatser

I Säffle finns många trevliga badplatser urspridda i kommunen. På denna sida hittar du en sammanställning över Säffles badplatser.

Parker och lekplatser

I Säffle kommun finns flera grönområden. Det är mötesplatser som lämnar utrymme för spontana lekar och upplevelser. Parkerna är dessutom arenor som är perfekta för arrangemang och utställningar. Här kan du ströva omkring, eller bara sitta och njuta av omgivningen.

Simhall

Besök Säffles nya simhall - en av de modernaste i Sverige. Här hittar du en 50-metersbassäng, relaxavdelning, varmpool och mycket mer.

Aktiviteter

Ta en fisketur, gör upptäcktsfärder till fots, i norr och väst har vi rika fiskevatten och skogar för härligt friluftsliv . Vandra i naturreservat, på skärgårdsö eller längs pilgrimsled, cykla, bada och trampa dressin, paddla kanot och kajak. Lurö skärgård, den magnifika sötvattenarkipelagen är ett eldorado för aktiviteter på och i vatten.

Restauranger

Ät gott i Säffle! Här hittar du restaurangerna med härlig svensk husmanskost och a´la carte rätter, mat lagad med kärlek och på äkta råvaror. Nedan visas ett urval av restauranger som finns i kommunen. Längre ner hittar du fler matställen, klicka på länkarna för mer att se menyer och öppettider.