Bild
Kontakt

Information via SMS - UMS

Säffle kommun använder systemet UMS Alert för att informera om driftstörningar i den kommunala vattenförsörjningen samt i hämtningen av hushållsavfall.

Via UMS Alert skickas SMS, alternativt talsvarsmeddelanden (till fasta telefoner) ut med aktuell driftstörning, till exempel vattenläcka. Utskicken avgränsas till att endast omfatta de fastigheter som beräknas bli berörda.

Syftet med detta är att förbättra vår kommunikation med invånarna i våra kommuner, så att vi når rätt personer med information snabbt.

Vi använder SMS-tjänsten för att informera om

  • Akuta driftstörningar, exempelvis vattenläckor
  • Planerade driftstörningar, exempelvis vattenavstängningar
  • Föroreningar i dricksvattnet
  • Driftstörning vid hämtning av ditt hushållsavfall

(SMS-tjänsten används inte för någon form av försäljning eller marknadsföring.)

SMS-talsvarsmeddelande skickas till de telefonnummer som är registrerade i folkbokföringsregistret på de utvalda fastigheterna.

Vill du få SMS eller talsvarsmeddelanden vid driftstörningar, lägga till en adress eller för att avsluta tjänsten.

Logga in på www.servicevarning.se (UMS Population Alert) och se vilka fastigheter som är registrerade på ditt telefonnummer.

www.servicevarning.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vilka får SMS?

Om du är folkbordförd i Säffle-Åmåls kommuner, samt har en telefon som är registrerad på samma adress, kommer våra SMS-utskick automatiskt till din telefon. SMS skickas till det mobilnummer som är registrerat på personer över 16 år i hushållen inom det aktuella området. Alla telefonnummer hämtas från register på Bisnode, och uppgifterna lämnas inte ut till någon.
Kontrollera gärna att dina uppgifter stämmer, genom att följa denna länk.länk till annan webbplats

För dig som inte har en mobiltelefon

Om du som får ett utskick från systemet inte har en mobiltelefon kommer ditt SMS istället att skickas och läsas upp som ett röstmeddelande på din fasta telefon.

Om du har en mobiltelefon som inte är skriven på din adress

Om du till exempel har en jobbtelefon kan du fylla i dina uppgifter här.länk till annan webbplats När du gjort detta får du en engångskod till din mobiltelefon. Skriv koden i rutan som kommer upp, så kommer du vidare till en ny sida där du enkelt kopplar din bostadsadress till ditt mobilnummer.

Senast uppdaterad • 2020-01-15