Förberedande utbildning industri
Kontakt

Förberedande utbildning Lokalvård

Säffle Kommun erbjuder yrkesvuxutbildningar inom områden som är bristyrken på arbetsmarknaden. Syftet är att ge vuxna personer en utbildning som kan göra dem anställningsbara inom yrken där det finns brist på utbildad personal.

Säffle Lärcenter erbjuder därför en förberedande utbildning inom lokalvård som ger dig de förkunskaper du behöver för att senare kunna läsa lokalvårdsutbildningen.

Vad leder utbildningen till?

Efter den förberedande utbildningen har du möjlighet att söka lokalvårdsutbildningen. Målet med hela utbildningen är att göra dig väl rustad att möta arbetslivets krav.

För vem passar utbildningen?

Den förberedande utbildningen passar dig som vill få en inblick i hur det är att jobba inom professionell lokalvård.

Vem blir antagen?

Inga förkunskaper krävs, men för att bli antagen till den förberedande utbildningen ska du vara på en språklig nivå som är tillräcklig för att du ska klara utbildningen.

Hur går utbildningen till?

Utbildningen ges på heltid under 10 veckor och du lär dig grunden i professionell städservice. Utbildningen varvar teori och praktik och du får kunskap om bland annat olika städmetoder och hygien samt yrkessvenska och arbetsmarknadskunskap. Du kommer också få veta mer om hur det är att jobba inom olika områden inom lokalvård genom att vi gör studiebesök på en mängd arbetsplatser.

Det sätts inget betyg på utbildningen, men du kommer få ett kursintyg.

Plats

Vi håller till på Säffle Lärcenter.

Kursstart

Ansökningsperiod kommer att publiceras här när det blir aktuellt.

Ansökningsperiod

Kursstart



Studieekonomi

Utbildningen berättigar studiemedel från CSN.

Ansök här via vår E-tjänst


 

Kontakt
Senast uppdaterad • 2022-02-11