Särskild utbildning för vuxn
Kontakt

Kommunal vuxenutbildning som särskild utbildning

Kommunal vuxenutbildning som särskild utbildning (Lärvux) är kommunens vuxenutbildning för personer med intellektuell funktionsnedsättning.

Lärvux är för dig som:

  • Har fyllt 20 år
  • Har inlärningssvårigheter som beror på utvecklingsstörning eller förvärvad hjärnskada.

På Lärvux kan du få lära dig sådant som du kan använda både i ditt vardagsliv och på ditt jobb, så att det blir lättare att förstå och klara av.

Lärvux hjälper dig att hitta rätt nivå så dina möjligheter ökar till att lära. På kurserna får du betyg eller intyg. Undervisningen sker i små grupper i lugn takt.

Tillsammans med lärare skapar vi din individuella studieplan. Det är viktigt för oss att få reda på vad du är intresserad av och behöver lära dig.

Vad kostar det?

Utbildningen kostar ingenting.

Vad kan jag studera?

Hos oss kan du läsa allmänna kurser motsvarande träningsskola och grundläggande nivå som bidrar till att öka din självständighet och delaktighet i vardagen. Du kan också läsa gymnasiala yrkes- och samhällsinriktade kurser. Vi strävar efter att du ska stå bättre rustad inför framtiden.

När kan jag söka?

Du kan söka på hösten och våren. Sista ansökningsdag för höstterminen är 9 juni och för vårterminen 9 december.

Tänk på, att när du söker första gången till Lärvux ska alltid dina tidigare betyg bifogas.

När får jag veta om jag kommit in?

Du som söker till höstterminen kommer att få ett brev i slutet av juni med besked om du kommit in på den kurs som du sökt. När du sökt till vårterminen får du besked första veckan i januari.

Vill du veta mer?

Om du vill veta mer om att studera på Lärvux är du välkommen att kontakta Säffle Lärcenter.

Bra att veta!

Beroende på söktrycket till de kurser som ges på utbildningen kan vissa kurser inte erbjudas varje termin. Om detta berör en kurs du sökt, meddelas du i samband med att du får ditt antagningsbesked. Skolans rektor beslutar om vilka kurser som startar.


Lärvux blogg


Kurskatalog med ansökan , 4.2 MB. - här hittar du information om de kurser som går att söka och den ansökningsblankett du kan använda för söka våra kurser. Du kan även lämna in en digital ansökan.

Ansök här via vår E-tjänst
Kontakt
Senast uppdaterad • 2021-07-02