Studera hos oss
Kontakt

Nyfiken på en karriär inom industri?

På Industricenter i Säffle studerar människor i olika åldrar med varierande erfarenheter och kunskaper. Det är en heltidsutbildning vilket innebär att du studerar 40 timmar i veckan enbart riktad mot industri.

På Säffle Industricenter möter vi individens behov. Vi börjar med en kartläggning där vi tar reda på dina grundförutsättningar så att utbildningen passar just dig, allt utifrån tidigare erfarenheter. Vi har ett nära samarbete med näringslivet, de är delaktiga i utbildningarna både vad gäller innehåll samt upplägg. Teori varvas med praktik, både i egen verkstad och ute på företag. Allt hör ihop - det du läser teoretiskt är det du sedan gör i verkstaden oavsett inriktning.

Våra olika utbildningar

Vi erbjuder fyra olika utbildningar som du kan läsa mer om nedan. Om du är nyfiken på, eller vill veta mer om dessa, är du alltid välkommen på ett studiebesök hos oss på Industricenter. På tisdagar klockan 10.00 finns det alltid en lärare tillgänglig som visar dig runt och som kan presentera våra utbildningar närmre. Du får också chans att ställa frågor.

 

Du kommer först att få läsa en allmän industriutbildning vilket gör dig kvalificerad för att arbeta med enklare industriarbeten, exempelvis som montör eller lagerpersonal. Under grundutbildningen får du prova på olika inriktningar som ritningsläsning, problemlösning och lära dig mer om hur en konstruktion fungerar och hur är den uppbyggd. Det är under den här tiden du kan känna efter vilken inriktning som passar dig bäst.

Utbildningen pågår under heltid i 37 veckor.

Om du väljer att studera svets och plåt kommer du efter avslutad utbildning kunna arbeta som svetsare både i Sverige och internationellt. De svetsmetoder vi utbildar i är MMA, TIG och MIG/MAG. Du kommer även att ha möjlighet att avlägga svetsarprövning i slutet av din utbildning. Om du gillar att vara kreativ och skapa är det här en utbildning för dig!

Utbildningen pågår under heltid i 35 veckor.

Efter den här utbildningen kan du arbeta som CNC-operatör. En CNC-operatör arbetar med att sköta datorstyrda maskiner som genom olika metoder som borrning, svarvning eller fräsning bearbetar olika material såsom trä, plast eller metall. Gillar du matematik, är noggrann och nyfiken på programmering passar den här utbildningen dig perfekt!

Utbildningen pågår under heltid i 35 veckor.

Om du läser underhåll och automation jobbar du med felsökning, avhjälp, underhåll, problemlösning samt PLC-programmering. Man arbetar också med förebyggande underhåll och underhållsscheman av maskiner så att arbetet ute i industrin fungerar som det ska. Under utbildningen kommer vi arbeta med mekatronik och automation i olika laborationer. För dig som är händig och klurig passar den här utbildningen dig perfekt!

Utbildningen pågår under heltid i 35 veckor.

Hur ansöker jag?

Utbildningen är CSN-berättigad.

Förkunskapskrav:
- svenska/svenska som andraspråk motsvarande årskurs 9 /grundläggande Vux.

  • I ansökan ska du ha med ett personligt brev, cv och betygsdokument. Ansökan behandlas inte om dessa dokument saknas.
  • I ansökan ska du även ange vilken av inriktningarna CNC, svets eller underhåll som du är intresserad av.

Ansökningsperiod

Kursstart

22 november till 10 december 2021

24 januari 2022

14 februari till 4 mars 2022

11 april 2022

6 juni till 22 juli 2022

29 augusti 2022

5 september till 30 september 2022

7 november 2022

Ansök här via vår E-tjänst

 

Om du är osäker på om industrin är något för dig har vi även en förberedande utbildning som ger dig en inblick i hur det är att jobba inom området. Den ges på heltid under 10 veckor och vi varvar teori med praktiskt arbete i verkstaden och gör studiebesök på en mängd arbetsplatser. Gå vidare via länken nedan och läs mer.

Förberedande utbildning Industri


 

Med ffinansiering från Tillväxtverket
Kontakt
Senast uppdaterad • 2021-12-02