Ansökan
Kontakt

Ansökan

Det här gäller för dig som är skriven i Säffle kommun. Om du bor någon annanstans kontaktar du din hemkommun istället.

Ansök till Säffle Lärcenter

Särskild prövning

Vill du förbättra betyget i ett ämne du redan har ett godkänt betyg i kan du göra en särskild prövning.

I en prövning visar du dina kunskaper i alla delar av ämnets eller kursens kunskapskrav. Hos oss på Säffle Lärcenter kan du göra prövning i maj eller november.

  • För prövning i november ska anmälan vara oss tillhanda 1 september.
  • För prövning i maj ska anmälan vara oss tillhanda 1 mars.

Du anmäler dig genom att kontakta vår studie- och yrkesvägledare med ett e-mail där du beskriver vilket ämne du önskar göra en prövning i och när du vill göra prövningen.

OBS! Du måste skicka in dina betyg till vår studie- och yrkesvägledare antingen via vanlig post eller inskannat via e-post.

Avgiften för särskild prövning är 500:-/kurs om du tidigare har minst godkänt i den kurs du ämnar göra prövningen. Har du F eller streck är prövningen gratis.

Du betalar in avgiften till BG 294-7935 (Säffle kommun) och märker inbetalningen med:
Prövning SK13900 + ditt namn

Kvitto på inbetalning (alternativt kontoutdrag) skickas till vår studie- och yrkesvägledare via e-post.

Länk till Skolverket om prövning

Skriv din tenta hos oss

Tentamensservice är en viktig del på ett lärcenter. Genom bra samarbete med lärosäten och utbildningsanordnare kan tentamen genomföras på ett rättssäkert sätt för dig som läser på distans eller av någon anledning inte kan närvara på ordinarie tentamensplats. 

Det är möjligt att skriva tentamen på Säffle Lärcenter även om man studerar på annan ort. Genom bra samarbete med lärosäten och utbildningsanordare kan tentamen genomföras på ett rättsäkert sätt. Vi tar ut en administationsavgift på 500 kronor per tentamen.

Du bokar tentamen genom att mail oss på christian.grundstrom@larcenter.se. I ditt mail till oss anger du fullständigt namn, kontaktuppgifter, datum och tid för tentamen samt skola och kurs. Vi återkommer till dig så fort som möjligt med en bekräftelse på ditt önskade skrivdatum.

När bokningen är bekräftad betalar du in avgiften till BG 294-7935 (Säffle kommun) och märker inbetalningen med:
Tenta SK13900 + ditt namn

Kvitto på inbetalning (alternativt kontoutdrag) skickas till christian.grundstrom@larcenter.se

Hjälp och stöd

Om du behöver hjälp med din ansökan, att planera dina studier eller har andra frågor rörande våra utbildningar kan du kontakta vår studie- och yrkesvägledare.

Kontakt
Senast uppdaterad • 2023-01-02