Bild
Kontakt

Ny e-tjänst för att ansöka om specialkost

Nu släpper vi en helt ny e-tjänst för ansökan om specialkost! Från och med måndag 6:e april kommer alla ansökningar som rör specialkost att göras via e-tjänsten, och den tidigare pappersblanketten kommer att tas bort.

E-tjänsten införs för en säkrare hantering och för att alla berörda ska få tillgång till den information som krävs för att fatta beslut om och säkerställa barnen och elevernas specialkost.

E-tjänsten är uppdaterad och anpassad utifrån de nya nationella rekommendationerna som Kost & Näring lanserade i februari 2020länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Hur ansöker jag om specialkost?

Säffle kommun erbjuder specialkost till de elever som av någon anledning inte kan äta den ordinarie måltiden. Utbudet grundar sig på skollagens krav på näringsriktiga måltider och resurserna inom måltidsverksamheten.

Ansökan görs vid varje läsårsstart oavsett om ändring ska göras eller om behovet är detsamma.

Ansök om specialkost via vår e-tjänst här

Läs mer om maten i förskolan och skolan

Du kan läsa mer om maten i förskolan och maten i skolan på våra olika informationssidor. På sidorna finns det bland annat information om skolmatsedeln, om pedagogisk lunch och vår livsmedel- och måltidspolicy.

Kontakt
 • Carina Nisén

  Kostchef

  Barn- och utbildningsförvaltningen

  0533-68 10 50

  Industrigatan 10 A, Säffle

 • Maria Ioannidis Bjelkhed

  Skolsköterska med medicinskt ledningsansvar

  Barn- och utbildningsförvaltningen

  0533-68 11 84

  Granvägen 27, Säffle

Senast uppdaterad • 2020-04-06