Bild
Kontakt

Information om ombyggnationen av Svanskogs skola

Här har vi samlat information och svar på frågor som rör ombyggnationen av Svanskogs skola. Informationen kommer från Barn- och utbildningsförvaltningen och Skanska.

Byggstarten är planerad till 18:e januari och ombyggnationen kommer att fortgå under ett års tid. Under den här tiden kommer delar av skolgården och skolan att vara avstängda eller svårframkomliga.

Under rubriken dokument hittar ni skisser över utomhus- och inomhusmiljön, samt kortfattad information från Skanska.

Var kommer eleverna att äta skolmat?

Den nuvarande skolrestaurangen och skolköket kommer att stängas för rivning vecka 4, så från och med 25:e januari kommer eleverna att äta skolmat i Folkets hus.

Hur kommer skolgården att påverkas?

Delar av skolgården kommer att vara otillgänglig på grund av ombyggnationen, men större delen kommer att vara tillgänglig som vanligt vilket gör att eleverna fortsatt har gemensamma raster.

Hur kommer eleverna att ta sig till skolbyggnaden?

Den vanliga vägen till skolbyggnaden kommer att vara avstängd under ombyggnationen. Eleverna kommer istället att gå runt skolan via gångvägen förbi Folkets hus för att ta sig till skolbyggnaden.

När flyttar förskolan in i lokalerna?

Förskolan Rävgården kommer att vara i sina befintliga lokaler tills dess att byggnationen är klar. Det innebär att förskolan under julen 2021 kommer att påbörja flytten till de nya lokalerna.

Här kan du läsa de veckorbrev som skickas ut av Skanska.

Kontakt
 • Marie Eriksson

  Utvecklingschef grundskolan

  Barn- och utbildningsförvaltningen

  0533-68 16 48

  Industrigatan 10 A, Säffle

 • Jenni Gunnberg

  Utvecklingschef förskolan

  Barn- och utbildningsförvaltningen

  0533-68 16 04

  Industrigatan 10 A, Säffle

Senast uppdaterad • 2021-10-22