Säffle kommunala förskolor
Tillsammans för barnets bästa

Att välja förskola åt ditt barn är ett viktigt val och det kan vara mycket att tänka på. Avstånd till hemmet, avgifter, öppettider och dagliga rutiner är bara några av de saker du behöver ta reda på. Men det handlar inte bara om de praktiska sakerna.

Självklart vill du även känna dig trygg med att du väljer en förskola med engagerad personal som ser efter ditt barns individuella behov och intressen. Där lek, kreativitet och utforskande är självklara delar av utbildningen och där du kan få insyn i ditt barns vardag.

Allt detta är grundpelare i Säffles kommunala förskola. Vi hoppas att du och ditt barn ska trivas på någon av våra 11 förskolor. Välkommen!

Om våra förskolor

Vi vet att lek, kreativitet och utforskande är viktiga förutsättningar för lärande.

Vår broschyr

Kika gärna i vår nya broschyr med information om våra kommunala förskolor.

Inblick från förskolorna

Ta en titt på hur våra kreativa pedagoger skapar spännande undervisning.

Ansök om plats

Ansök om plats för ditt barn i förskola tidigast sex månader innan du önskar placering.

Lyhörd personal

I Säffles kommunala förskola använder vi systematiskt kvalitetsarbete som tar utgångspunkt i barnens erfarenheter, behov, intressen och idéer.

Modern samverkan

Det är viktigt med samverkan runt barnen i förskolan, och det finns studier som pekar på att det har betydelse för barns välbefinnande. Det gäller särskilt samverkan mellan hem och förskola.

Språket i fokus

Barn som gått i förskola med hög kvalitet lyckas bättre i skolan, har bättre kunskapsutveckling samt bättre social utveckling. I Säffles kommunala förskola finns språket alltid med i leken.

Närhet till dig

Våra kommunala förskolor är uppdelade efter geografiska områden; västra ytterort, västra tätort, östra ytterort och östra tätort. Det betyder att du har stor chans att få plats på en förskola som ligger nära ditt hem.


Tips på mer läsning

Klicka dig vidare och upptäck allt det som Sveriges yngsta stad har att erbjuda för dig med barn i de yngre åldrarna!

Familjecentralen

Familjecentralen är en mötesplats för alla blivande föräldrar och familjer med barn 0 till 6 år. Till oss kan du vända dig med frågor som rör familjen, de små barnen och om att vara förälder. Familjecentralen är också en mötesplats där man kan träffas och umgås med andra familjer. Vi som arbetar här finns för att ge dig och ditt barn en god start i livet.

Biblioteket

I Säffle bibliotek finns en härlig barnavdelning, massor av spännande och roliga böcker och en mysig sagohörna.

Sagabion

På fina biografen Saga i Säffle visas många barnfilmer. Ta med hela familjen på en mysig stund i biosalongen.

Badplatser

I Säffle finns många trevliga badplatser urspridda i kommunen. På denna sida hittar du en sammanställning över Säffles badplatser.

Parker och lekplatser

I Säffle kommun finns flera grönområden. Det är mötesplatser som lämnar utrymme för spontana lekar och upplevelser. Parkerna är dessutom arenor som är perfekta för arrangemang och utställningar. Här kan du ströva omkring, eller bara sitta och njuta av omgivningen.

Simhall

Besök Säffles nya simhall - en av de modernaste i Sverige. Här hittar du en 50-metersbassäng, relaxavdelning, varmpool och mycket mer.

Bästa barnsemestern

I Säffle har du aldrig långt till pirriga, glada och lekfulla aktiviteter för stora och små. Här hittar du våra barnsligaste tips!

Nattugglan

Barn- och utbildningsförvaltningen erbjuder barnsomsorg på obekväm arbetstid, till barn vars vårdnadshavare har sin arbetstid förlagd utanför den ordinarie förskolans och fritidshemmets öppetider.