Bild
Kontakt

Tågtunnel 263 - På rätta spår igen

Musik, Teater
2 juli
16:00 - 18:30
Bollsbyns Järnvägstunnel, Svanskog

En folkmusikteater som spelas i den 263 meter långa järnvägstunneln i Bollsbyn, Svanskog.

Fröken Eleonora bor tillsammans med hennes dotter Elsa och hennes sjuka moder Agneta på torpet Bergslyckan. De är fattiga men håller humöret uppe med hjälp av deras starka tro, en dag får de en möjlighet att sälja en bit av deras mark vilket gör att de får det bättre ekonomiskt en kort tid framöver, men pengarna tar slut och även deras jobb hos patronen och tvingas flytta.

Samtidigt ger sig den olycklige Patron Thomas Adelflycht ut i skogen för att avsluta sitt liv, då han inte längre finner någon glädje i livet…

Folkmusikföreställningen är baserad på ett urval av noveller av den lokala 1800-talsförfattarinnan Betty Janson som bodde i Svanskog/Åmål. Trots att hon var kvinna i ett manligt yrke hade hon en nationell karriär och hennes böcker sålde länge efter hennes död.

Före föreställningen får du höra författaren Victor Estby presentera Betty Janson och du kan dessutom välja att samtidigt äta mat som man åt i dessa trakter under 1800-talet. Det är JÅÅJ som serverar maten.

Föreställningen är lämplig från 11 år.

Boka din biljett här! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Arrangörer: Folkmusik i Svanskog och JÅÅJ I samarbete med Kulturens Bildningsverksamhet med stöd av Säffle Kommun, Region Värmland, Swedbank

Karta

Arrangör

Folkmusik i Svanskog

​c/o Therese Olsson Hugosson

​Källtegen Framgården

​662 96 Svanskog

Tel: ​076 - 841 63 90

hej@folkmusiksvanskog.se

Senast uppdaterad • 2023-04-19