Emma Jakobsson, kock

Emma Jakobsson arbetar som kock i köket på Svanskog skola/förskola. I köket tillagas måltider till förskolan, skolan och det närliggande omsorgsboendet Svanen.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut?

Ingen dag är den andra lik, men de flesta dagar innehåller tillagning av mat, bereda salladsbuffé, diskning, varubeställningar, varuleveranser, plocka varor till Svanen, städa köket och egenkontroll.

Vad ser du mest fram emot under arbetsåret?

De gånger vi har stormöte, när vi ses allihopa som jobbar för kostenheten. Det är roligt och inspirerande att träffa alla!

Vad händer just nu i ditt arbete på kostenheten?

Under året har vi arbetat med något som vi kallar för Måltidsglädje. Det innebär att vi uppmärksammar specifika dagar och högtider genom våra måltider på ett eller annat sätt. I våras firade vi exempelvis fettisdagen med semlor till brukarna på omsorgsboendet Svanen, och vi firade också Förskolans dag med smoothie till alla förskolebarn.

Under hösten har vi firat FN-dagen, Barnkonventionens dag och Matsvinnsdagen. Vi har genomfört en matsvinnstävling för alla kostenhetens förskolor och skolor. De får tävla mot varandra genom att se till att slänga så lite tallrikssvinn som möjligt. Den skola och den förskola som slänger minst matsvinn per matgäst kommer att vinna ett pris.

Utöver matsvinnsdagen mäts matsvinnet i våra kök en vecka per termin. Den här veckan mäter vi utan att berätta för våra matgäster att vi mäter, detta för att inte resultatet ska påverkas.

Vad är du mest stolt över i din karriär?

Att jag får vara med och bidra till att alla våra matgäster får en bra dag genom att servera vällagad mat.

Hur är det att arbeta på Säffle kommun? (Hur länge har du arbetat på Säffle kommun? Vad är din koppling till Säffle?)

Att jobba i Säffle känns tryggt. Jag trivs bra inom kostenheten tillsammans med alla mina kollegor.

Att kunna vara delaktig i barnens dag genom en måltid, det är för mig omsorg och glädje.

Förstora bilden
Förstora bilden