Bild
Kontakt

Stärk ditt företag - använd energi smartare

Vi behöver alla bidra till att minska elanvändningen, och varje liten förändring gör stor skillnad i det stora hela. För nu räknas varje kilowattimme.

Energisituationen i Sverige och Europa är kraftigt ansträngd och risk finns att elen inte räcker för vissa timmar under vintern. Det här innebär att vi alla behöver hjälpas åt att förbättra situationen genom att minska elanvändningen.

Börja energieffektivisera

Ökad konkurrenskraft, sparade pengar, nöjdare kunder och minskad klimatpåverkan är bara några av fördelarna med att energieffektivisera sin verksamhet. På Energimyndighetens webbsida finns inspiration, webbkurser, chelistor inspiration och andra smarta verktyg för att komma igång, eller fortsätta energieffektiviseringen av din verksamhet.

Extrainsatt stöd att söka

Företagsjouren är en kostnadsfri vägledningstjänst för värmländska företag som behöver hjälp att hitta och söka tillfälliga stöd från regionala och nationella aktörer.

Genom projektet Miljödriven Tillväxt i Värmland Länk till annan webbplats. kan du nu söka ett kostnadsfritt stöd där en energiexpert besöker din verksamhet och genomför en utvärdering, följt av konkreta förslag för hur du kan minska din energianvändning. Stödet tilldelas löpande enligt principen först till kvarn.

Villkor för att kunna söka

 • Privata företag.
 • 1–49 anställda.
 • Verksamheten är placerad inom Värmlands läns gränser.
 • Du behöver delta på ett seminarium där du får lära dig mer om hur miljö- och energifrågorna hänger ihop. Mer information om seminariet kommer inom kort.
Mer information om det extrainsatta stödet!

Mer information

Här finns mer information om energiläget i Sverige, verktyg för dig som vill energieffektivisera ditt företag och information om kommunens klimatrådgivning.

Kostnadsfri energi- och klimatrådgivning
Fakta om energiläget i Sverige (Energimyndigheten)
Verktyg för dig som vill energieffektivisera ditt företag (Energimyndigheten)
Stöd och projektmedel (Region Värmland)
Kontakt
 • Daniel Hult

  Energi- och klimatrådgivare

  Miljö- och byggförvaltningen

  0573-141 38, 072-710 80 90

  Järnvägsgatan 9, Säffle

 • Pia Proper

  Näringslivschef

  Kommunledningskontoret

  0533-68 10 22

  Kanaltorget 2A, Säffle

Senast uppdaterad • 2022-12-14