Bild
Kontakt

Festligt firande av näringslivsranking

Säffle kommuns fina placering i årets ranking av Sveriges företagsklimat firades under veckan.

Alla som dagligen möter och ger service åt Säffles fantastiska företag var på plats i näringslivsenhetens lokaler för att fira med god smörgåstårta. På plats fanns även Anna Hedberg från Svenskt Näringsliv för att presentera spännande statistisk från undersökningen.

- Säffleföretagen ger extra höga betyg till kommunens service och bemötande vilket gör att Säffle placerar sig som Sveriges femte bästa kommun inom just detta område, berättade Anna.

Genom undersökningen går det även att konstatera att Säffles beslutsfattare och tjänstemän placerar sig i topp när det kommer till attityder till företagande och dialog med företagen.

- Företagens åsikter och behov genomsyrar vårt arbete, vi strävar ständigt efter att ha örat mot marken och hitta lösningar som kan stötta vårt lokala näringsliv, säger Pia Proper, näringslivschef.

Högt betyg till upphandling

Upphandling är ytterligare ett område som sticker ut. Även här landar Säffle kommun på femte plats i Sverige. Sven Junzell är upphandlingsansvarig och han tror att en framgångsfaktor är att se saker både ur beställarens och leverantörens ögon och tänka strategiskt i möjligaste mån.

- Vi försöker lägga fokus på den ”goda affären” snarare än att fastna i LOU och vi försöker i vårt dagliga arbete undvika att uppfattas som paragrafryttare, men samtidigt inte gena för mycket i kurvorna, berättar Sven.

Läs mer om undersökningsresultatet
Kontakt
  • Sven Junzell

    Upphandlare

    Kommunledningskontoret

    0533 - 68 15 20 | 070-320 39 22

    Kanaltorget 1, Säffle

Senast uppdaterad • 2022-10-20