Bild
Kontakt

Nöjda deltagare efter hållbarhetsutbildning

Under hösten har ett gäng Säfflebaserade företag fått möjlighet att göra en djupdykning inom hållbart företagande tillsammans med Malin Thorsén från Bright Planet.

Vid två workshoptillfällen har företagen fått tankeväckande inspiration och praktiska råd om hur hållbarhet kan tillämpas i den egna verksamheten. Deltagarna har även arbetat med verktyget Exponential Roadmap som utvecklats av forskare från bl.a. Karlstads universitet i syfte att minska utsläppen av växthusgaser.

Ett av Malins tydligaste budskap till deltagarna var att hållbarhet är en verklig affärsmöjlighet, men det kräver att man tänker utanför den berömda boxen.

– Typiskt för normer är att vi inte ens reflekterar över att de finns, de blir inte synliga förrän någon ifrågasätter dem. Våga därför fråga er själva; om vi skulle börja från början igen, hur skulle vi göra det här då?

Felix Proper från CS Produktion var en av deltagarna som var mycket nöjd med workshopparna.

- Efter de här två tillfällena känner jag mig taggad på att involvera fler kollegor i hållbarhetsarbetet så att vi kan ta tag i konkreta åtgärder redan idag. Långsiktigt vill jag väva in hållbarhet som en del av vår vision. Det är ett omfattande men roligt arbete som dessutom kan ge stor utväxling i flera led.

Aktiviteten genomfördes inom ramen för regionalfondsprojektet Hållbar export i Westra Wermland. Läs mer om projektet här Länk till annan webbplats..

Kontakt
  • Pia Proper

    Näringslivschef

    Kommunledningskontoret

    0533-68 10 22

    Kanaltorget 2A, Säffle

Senast uppdaterad • 2021-10-04