Bild
Kontakt

Tävling i utomhusmatlagning arrangerades i Säffle

Fredagen den 4 september arrangerades en deltävling av SM i utomhusmatlagning. Fem lag tampades om platser i finalen i Skövde.

SM i utomhusmatlagning vill lyfta intresset för utomhusmatlagning och uteliv samt lokala råvaru- och livsmedelsproducenter som finns i området. I fredags arrangerades Säffles deltävling vid det vackra området kring Stenmagasinet mellan kanalen och älven. Tävlingen kommer att vara publikfri men det går att passera området längs kanalbanken.
-Vi tycker att det är väldigt roligt att få visa upp de fantastiska lokala råvarorna, matproducenterna och kockarna som finns här i kommunen, säger Pia Poper, näringslivschef i Säffle kommun.

Lokala och regionala kockar

Bland de tävlande hittar vi både proffs, lokala restauranger och saluhallar och hobbykockar. Varje lag består av två deltagare som har 2,5 timmar på sig att laga till en trerättersmeny över öppen eld. De deltagande lagen var ”Wallinders saluhall och bistro”, ”Team Ekenäs”, ”Galna Tuppen”, ”Ami och Caroline” och ”Team Maxime".

Lokala råvaror

Lagen fick tillgång till massor av lokala råvaror, och det var verkligen riktiga delikatesser som lagades till. På listan över råvaror fanns bland annat, nöt och lamm från Källsbäck gård, Eldost från Toverud gård, kalkon från Adelsnäs, Abborre från Luröbåten, grönsaker från Torfolk gård, chokladpellets från Naturpralinen i Sysslebäck och vinäger från Njordstorp, för att nämna några.

Lag Wallinders och Lag Maxime till final

En jury bestående av Pernilla Samuelsson, Nifa, Christoffer Schyman Almars krog och Ingemar Rosén, Säffle kommun utsåg två lag som fick en varsin plats till SM i Skövde.
-Det var oerhört svårt att skilja lagen åt. De har kämpat oerhört hårt och levererade fantastisk mat allihop, säger Ingemar Rosén.

Kontakt
  • Pia Proper

    Näringslivschef

    Kommunledningskontoret

    0533-68 10 22

    Kanaltorget 2A, Säffle

Senast uppdaterad • 2020-09-07