Du är här: Start / Stöd&omsorg / Måltider inom omsorgen

Måltider inom omsorgen

Tegnérs centralkök producerar och levererar varm mat till vissa äldreboenden och dagcentra inom Säffles tätort:

Te och skorpor

 

Björkbacken
Kaptensgården
Korttiden
Dagcenter Stenhusallén + Dagcentraler

Alla gäster ska känna sig trygga med att mat som serveras i Säffle kommun är näringsrik och väl sammansatt. De ska även känna sig trygga att maten som serveras följer gällande regler beträffande specialkost och livsmedelshygien.  

 

 

Maten och miljön inom äldre- och handikappomsorgens verksamheter är mycket viktig då måltiderna skapar förutsättningar för ett bra välbefinnande. Utgångspunkten för matglädjen och kvalitetsarbetet är att måltiderna ska vara lustfyllda och utgå från gästens behov. Inom vård och omsorg ska mat och näring vara en integrerad del av omvårdnaden, och särskilt viktigt är att hålla god uppsikt över de äldres näringsintag.

Kostenhetens personal strävar efter att maten ska vara vällagad, tilltalande och variationsrik. All mat ska om möjligt vara närproducerad, ekologiska och rättvisemärkta livsmedel samt i möjligaste mån tillagas utifrån grundråvaran.

Sidan uppdaterad den 28 december 2016

Lämna synpunkt på sidan